גובה ובטחון עצמי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

02/04/2001 | 18:49 | מאת: שי

שלום רב, שאלה מוזרה: האם יש תופעה בה אדם נמוך מאד, בעל תסבוך גובה, מחליט להגיע להישגים גבוהים, למרות הכל, למרות הבטחון העצמי הנמוך שנובע מהגובה? כלומר, בעיית הגובה מהווה קטליזטור להישגיות? תודה, שי.

03/04/2001 | 09:00 | מאת: אורה

כן שי זה נכון פסיכולוג מפורסם בשם אדלר טען שדווקא בתחומים בהם אנו מרגישים נחותים אנחנו ננסה להתגבר על רגשות הנחיתות ולהתפתח מאד בתחום הזה, כך שילד שמנמן יכול להיות ספורטאי מוצלח לכשיגדל. אדלר עצמו היה מאד חולה כילד ומכאן באו לא הארותיו בנושא זה. אני אישית מכירה גברים נמוכים שא. הם מקסימים ב. יש להם בטחון עצמי גבוה והם מאד אוהבים את עצמם ואנשים מסביבם אוהבים אותם

04/04/2001 | 18:29 | מאת: טלי וינברגר

שי שלום רב, לעיתים לא מעטות בעיות ומגבלות של אנשים גורמות להם לנסות להשיג דברים בצורה שאפתנית יותר אפילו מאחרים. לכן, אדם נמוך שאולי חש שאין ביכולתו לשנות את עניין הגובה, עשוי לנסות להשיג השגים בתחומים אחרים מעבר לממוצע, וכך להיות "גבוה" מאחרים בנושאים אחרים שאינם גובה ממשי. זוהי דרך התמודדות מוכרת. בברכה, טלי פרידמן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית