התמודדות עם חרדה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

30/03/2001 | 09:40 | מאת: אילנה

שלום, מאז לידת ביתי לפני כשנה וחודשיים אני סובלת מחרדות שבאות לידי ביטוי במיוחד כשמדובר במצב בריאותי כוונתי היא שאני חיה בפחד נוראי שמשהו נוראי עומד לקרות לי ומה יהיה על ביתי . לפני שאני הולכת לרופא אני בטוחה כל פעם מחדש שהרופא מסתיר ממני מידע, ואני כל הזמן חושבת שיש לי סרטן. לדוגמא לפני מספר ימים הלכתי לרופאת משפחה שלי בגלל כאב גרון שיגרתי והרופאה בדקה אותי ושלחה אותי לבדיקת בלוטת התריס ובדיקות דם מהרגע שהיא אמרה לי שהבלוטה מוגדלת אני פשוט לא מתפקדת חושבת שחיי נגמרו ומה יהיה על ילדתי ובעלי. ועוד יותר כאשר עשיתי את בדיקות הדם הבדיקות היו תקינות לחלוטין אז נרגעתי טיפה אבל ברגע שעשיתי us של הבלוטה גילו שיש לי בבלוטה קשרים היפואקוגני ניגשתי לרופאת משפחה שלי רועדת ולמרות שהיא הסבירה שזה כלום בנשימה אחת שלחה אותי למיפוי של הבלוטה מה שנראה לי שהסתירה מידע ואני ממש הפסקתי לחיות מאותו רגע אני מרחמת על בעלי אני פשוט משגעת אותו. אנא עזרתכם הדחופה

30/03/2001 | 11:37 | מאת: רוית ניסן

לאילנה שלום. לפי דברייך נראה כי לידת ביתך היוותה צומת בה התעוררה החרדה לחייך. לידה הינה ארוע משמח, אך גם לצד השמחה עשויים להתעורר פחדים, חרדות ועוד רגשות שונים.הכניסה לתפקיד חדש- כאם כרוך בתחושת אחריות גדולה ומהווה שינוי גדול מאוד יחסית למצב הקודם. חשוב לנסות ולהבין יותר את הבסיס לחרדות אלו, את אופן ביטויין ואת השלכותיהן על הקשר עם ילדתך וגם עם בעלך- כפי שציינת. כדאי לך לפנות לאיש מקצוע בכדי שיעזור לך להבין את הדברים לעומקם. חשוב גם שתטפלי בבלוטת התריס, שלעיתים קשורה לשינויים במצב הרוח ובהרגשה. את מוזמנת להרחיב יותר כאן בפורום, או לטלפן אלי לטלפון הנייד (בלחיצה על שמי- יופיע המספר). בברכה. רוית.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית