לידיעת מנהלי הפורום לגבי שירות פסיכולוגי ציבורי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

29/03/2001 | 12:14 | מאת: שאול

בתחילת מרץ קיבלתי את מספר הטלפון של התחנה לבריאות הנפש באיכילוב הנותנת שירותים פסיכולוגים כמעט בחינם. אמרו לי שתורים יש רק לחודש יולי ועלי להביא הפניה מהרופא המטפל שהוא פסיכיאטר הפסיכיאטר אמר שאין ביכולתו לתת הפניה לאיכיילוב ועלי לחפש פסיכולוג העובד בהסדר עם הקופה מספר המפגשים שאני יכול לקבל בהשתתפות הקופה הוא מוגבל תודה שאול

29/03/2001 | 15:13 | מאת: ד"ר אורן קפלן

שאול שלום אתה יכול לבקש תור ולומר שתשלם באופן פרטי. העלות היא 170 ש"ח לפגישה. אחרי שתגיע לפגישה ראשונה יהיה לך יותר קל לקבל הפניה מקופת החולים, כי את הבקשה תוכל לקבל מהמרפאה באיכילוב. יתכן וניתן לקבל החזר רטרואקטיבי גם על פגישות שתשלם עליהם באופן פרטי. כך לפחות זה עבד בעבר. בכל מקרה, אין ספק שהשירות הציבורי בארץ במצב גרוע מאוד. לכאורה חוק הבריאות אמור לממן את הטיפול אבל בפועל קופות החולים אינם מספקים תקנים כדי לעמוד בביקוש. הדבר מצער, אבל בשלב הזה המצב נראה תקוע וחסר תקנה. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית