קשר גנטי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

25/01/2000 | 00:47 | מאת: שואלת ...

שלום ברצוני לדעת עד כמה קיים קשר גנטי , מוכח כמובן , של דיכאון והאם קיים באמת פן תורשתי ? אשמך אם תענו לי בהקדם האפשרי ככל שניתן

01/02/2000 | 20:38 | מאת: אמיר זהר

לשואלת שלום רב מצטער שלא התפנתי לענות קודם. אכן אנשי מיקצוע רבים רואים שאדם הסובל מדיכאון אכן יש שכיחות גדולה יותר של דיכאון בקרב בני המשפחה או שבן משפחה סובל מהפרעה אפקטיבית כלשהי (לאו דווקא דכאון). כמובן שלדינמיקה הפסיכולוגית משפחתית יש תרומה רבה אף היא למצב הדכאוני. אם דינמיקה זו מענינת אותך תפני את תשומת ליבי וארחיב על כך. בברכה שי קולין

03/02/2000 | 01:41 | מאת: שואלת ...

שלום שוב , תודה על תשובתך , אך בכל זאת אשמח לדעת יותר פרטים , עד כמה משפיעה קירבה משפחתית. מדובר במשפחה מצומצמת , אך לא כמשפיעה באופן ישיר על אותו הפרט שסובל מדיכאון - (סבים סבתות דודים ראשונים ודודים ומנישואים שניים) - 5 במספר הסובלים/שסבלו מדיכאון עמוק שאף הוביל להתאבדות בשניים מן המקרים הנ"ל . כיצד ניתן לבדוק קשר גנטי זה כוודאי -אם בכלל ? בתודה מראש ומקווה לשתובה בהקשם האפשרי השואלת...ששואלת שוב...

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית