טראומה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

29/03/2001 | 01:16 | מאת: דנית

שלום, לפני כשבוע הייתי מעורבת בתאונת דרכים קשה, שבה רכב פגע ברכב שבו נהגתי בעוצמה רבה, זכור לי שבריר שניה מאותו רגע, לאחר מכן אור לבן, ואחריו כאבים קשים. יכול להיות שאיבדתי את ההכרה וייתכן שחוויתי מוות קליני אלו השערות שהעליתי ביחד עם הפסיכולוגית שלי. הוצע לי לנסות טיפול בהיפנוזה, אני תוהה באם כדאי בכלל לזכור מה היה לפני הטראומה בזמן ובמשך, מהם הסיכונים הקיימים ולמה בעצם כדאי לזכור מלבד סקרנות רבה? תודה

29/03/2001 | 01:49 | מאת: ד"ר דרור גרין

דנית יקרה, בשבועות האחרונים נכתבו ב'ידיעות' על טיפול בהלם-קרב באמצעות 'זריקת-אמת', המחזירה את הפגועים אל חוויית הטראומה. הטיפול ממשיך לעורר רגשות עזים והתנגדות מצד נפגעי הלם-הקרב, ואת מוזמנת לפורום 'הלם-קרב', שבו אולי תוכלי ללמוד מנסיונם של אחרים. http://doctors.co.il/forums/list.php?f=66 בברכה, דרור גרין

29/03/2001 | 07:29 | מאת: ד"ר אורן קפלן

דנית שלום הטיפול בהיפנוזה וכן בשיטת שנקראת EMDR יכולים להיות יעילים לטיפול ממוקד בטראומה מהסוג שעליו את מספרת. נצבר כיום בנושא הזה ניסיון רב ואני סבור שכדאי לנסות ולטפל בכך. לגבי הערתו של דרור גרין, זה רעיון טוב להשתתף בפורום הלם קרב ולבדוק האם יש שם מישהו שעבר אירוע דומה לשלך. זה יכול לעזור לשמוע איך אנשים אחרים התמודדו או מתמודדים עם מצב כזה. בכל מקרה, הצעתי איננה מתייחסת לטיפול דומה לטיפול שתואר בעיתונות לגבי נפגעי הלם קרב. לא קיים סיכון שהטיפול יגרום להחרפת הטראומה כמו במקרים שתוארו שם ומנסיוני חל שיפור ניכר במצב הנפשי בעקבות הטיפול. אני ממליץ במיוחד על שימוש בטכניקה של EMDR וניתן בהחלט לשלב גם היפנוזה בתהליך. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית