אוננות אצל ילדים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

26/03/2001 | 19:35 | מאת: דפני

באיזה גיל בנות מתחילות לאונן? ואיך עליי להתמודד עם זה כאמא ?

27/03/2001 | 08:19 | מאת: רוית ניסן

לדפני שלום רב. ילדים מתחילים לאונן בערך בסביבות גיל שנה וחצי עד שלוש וחצי. הדבר קורה כאשר הילד מתחיל לשלוט על הסוגרים ומתחילים להתבסס הרגלי נקיון.הוא מגלה הנאות אירוטיות משלו הנגרמות בשל התאפקות או התרוקנות. הרגשות השליטה הללו מחזקות אצל הילד את יכולות השליטה הן על סיפוק עצמו והן על סיפוק הסביבה. זהו שלב בו מתעורר קונפליקט בין הצורך בסיפוק עצמי לבין הרצון לרצות את הדמויות המשמעותיות. כלומר- בשלב זה הילד בהדרגה מגיע לזהות עצמית נפרדת וייחודית. בסופו של שלב זה, בתלוי במידת התמיכה המבוקרת בעצמאותו הגוברת, יפתח הילד מיגוון רגשי רחב המשלב באופן בריא בין אהבה לתוקפנות. זהו ההסבר התאורטי- ועכשיו במילים פשוטות יותר- לאונן זה טבעי וטוב. עלינו כהורים לקבל זאת כך מצד אחד, אך מן הצד השני להציב גבולות, כגון: נהדר שאת נהנית, אך עשי זאת בפרטיות ולא בסלון, או בארוע חברתי. אסור לתת את ההרגשה לילדה כי היא עושה משהו איום ונורא. לפעמים קשה לאחד ההורים לשאת זאת- בגלל דברים שלו סביב הנושא. שווה לחשוב על כך ולנסות להבין. אשמח אם תפרטי יותר על ילדתך וכיצד את מרגישה כשזה קורה. בברכה. רוית.

27/03/2001 | 12:30 | מאת: דפני

רוית תודה על ההרחבה בנושא... מה שיעצת..זה בדיוק מה שעשיתי מתוך אינטואיציה כנראה. ברור שכאשר ילדך מאונן מול אנשים אחרים זה מביך..אך זה עדיין לא קרה לכן... נכון להיום אין בעייה ורק רציתי להיות בטוחה שאני עושה את הדבר הנכון. שוב תודה דפני

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית