עזרה...

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

22/03/2001 | 18:52 | מאת: מיכל

שלום ד"ר אני בחורה בת 21 עובדת בחברת הייטק באזור המרכז.אני עובדת שם כבר 4 חודשים ועד לפני שבועים הייתי בקשר ידידותי ואפלטוני לחלוטין עם אחד העובדים הוא בן אדם מבוגר ונשוי. כל הזמן הוא היה מחמיא לי על איך שאני נראית ולפעמים בצורה ממש בוטה כל מיני הערות ואני לא ממש הגבתי לזה אבל הייתי אומרת לו שיפסיק עם זה כי זה מביך אותי אבל זה לא ממש עזר. הוא גם לא בקשר טוב כ"כ עם אשתו והוא היה מספר לי הרבה דברים אישיים וגם אני לו. והוא היה מאוד מזדהה איתי . אבל אני תמיד הרגשתי שהוא רוצה אותי יותר מאשר רק ידידה ואז התחלתי לתפוס מרחק ממנו כי הוא התחיל להגיד לי שנראה לו שהוא מתחיל להתאהב בי ומיד אחרי שהוא אמר את זה תפסתי ממנו מרחק כי הוא נראה בן אדם קצת מפחיד ולא רציתי שהוא יעשה לי משהו. זהו ומאז אני לא מדברת איתו והא כל הזמן מציק לי במבטים כועסים ומאיימים כאלו. אז סיפרתי את זה לחברתי בעבודה והיא אמרה לי שזה נחשב כהטרדה מינית כמעט. אני ממש לא יודעת מה לעשות כי אני די מפחדת ממנו שהוא ייטפל אלי. חברה שלי שהיא מבין המנהלים שלי הלכה עם זה הלאה וסיפרה לבוס שלו והוא דיבר איתו ואמר לו חד משמעית שיתרחק ממני. אני מרגישה קצת רע עם זה אבל מצד שני יותר בטחון . הייתי רוצה שתתן לי את דעתך המקצועית תודה

23/03/2001 | 09:30 | מאת: adi

מיכל, אצלי זה נגמר באיום בפנייה למשטרה ובהעברת הדברים לאשתו. עדי

23/03/2001 | 12:06 | מאת: טלי וינברגר

מיכל שלום רב, אני חושבת שקודם כל עלייך להגן על עצמך ןלשמור על עצמך מפני פגיעה אפשרית. כפי שאת מתארת את התנהלות הדברים נראה כי אכן עשית את הדבר הנכון. לעיתים אנו חשים אשמה או רגשות אחרים אשר מונעים מאיתנו להגן על עצמנו. נהדר שחברתך פעלה כפי שפעלה. היא תרמה לך לתחושת הבטחון, ואת גם חשה את זה ויודעת להצביע על תחושה זו. זה העיקר. תשמרי על עצמך, בברכה, טלי פרידמן

24/03/2001 | 08:42 | מאת: ד"ר אבי פלד

את לא צריכה להרגיש רע עם זה - פעלת בכיוון הנכון - כל אחד מעדיף "להיות בסדר" עם כולם - אבל זה לא מציעותי - ותמיד ישנם מצבים כאלה - תהיי בטוחה בכוון שלקחת - בהצלחה

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית