תרופה לקשב וריכוז

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

18/03/2001 | 10:30 | מאת: מיכל

אני אם חד הורית , לא עובדת , חולה חיה מקיצבת נכות מהבטוח הלאומי, יש לי ילד בן 10 סובל מבעיות קשב וריכוז ADHD בעיות רגשיות ועקב מס, פגישות עם פסיכיאטר הומלץ על תרופה בשם ריספרדל 0.5 מ"ג . לפני מספר חודשים ארע מיקרה בו הילד התקוטט עם אחיו הצעיר ותוך כדי הפרדה נחבל קלות כשהלך לבית ספר סיפר כי אני הכיתי אותו וקבלתי תלונה במשטרה, תוך כדי חקירה הסברתי שלא עשיתי זאת והסברתי את הנסיבות ולא החליטו לעשות כלום, עובדת סוציאלית שמכירה אותי באה והסבירה כי היא מכירה אותי טוב וכי איני נוהגת כך וזה מקרה חד פעמי ואז הסתפקו בכך שהתחייבתי בפני עובדת הסוציאלית והחוקרת לתת לו את הטיפול התרופתי והטיפול הנחוץ ושאעבור שיחות ואת התלונה לא יגישו לפרקליטות אבל אם יקרה מקרה דומה אשלם 3000 שח קנס ויפתחו את התיק מחדש ועל זה חתמתי. מצב זה גרם לי זעזוע נפשי כי ידעתי שאני לא עשיתי כלום ואני לא כזו ואיך היום ילדים יכולים לאיים על הוריהם על כל פליק קטן? הרמת קול? חלפו כחמישה חודשים מהאירוע, אבל עכשיו לוחצים שאתן לילד תרופה בשם ריספרדל אני כל כך מתלבטת בקשר לתרופה זו כי קראתי עליה רבות (שהיא כביכול לסכיזופרניה) ומזה הילד לא סובל, וגם בקופת חולים לא מאושר לי (נותנים אותה ) אבל לא במקרה הזה ועקב כך אצטרך לממן אותה באופן מלא. ועולה כ 150 שח ל 20 כדורים, ( כתחליף הומלצה לי תרופה בשם ניולופטיל 1מ"ג, שהיא בסל הבריאות , מאותה משפחה שגם ממנה אני מתלבטת) שאלותיי: 1. האם אני יכולה לסרב לתת טיפול תרופתי זה לילד ? בלי שיציקו לי המוסדות? ( רווחה, ביה"ס) 2. מה ידוע לך על תרופה זו? והשפעותיה , תופעות הלוואי שלה על ילד במינון שציינתי? מה ההבדל בינן התרופות שציינתי? 3. איך אפשר ללחוץ על קופת החולים שבכל זאת יתנו לי את התרופה במחיר של קופה? 4. כמה זמן תיק כמו שלי יכול להיות במשטרה עד שייסגר ולא אהיה מוטרדת ממנו? 5. אם לא אשתף פעולה בנושא התרופה עם המוסדות ואסרב לתת האם יכולים לפתוח את התיק שוב נגדי במשטרה? למרות שאין אירוע נוסף של חלילה הכאת הילד????? 6. ממה שנאמר לי עובדת הסוציאלית אמורה לתת המלצה תוך שנה למשטרה ואז כך נאמר לי התיק סגור, 7. מה היה קורה אילו בזמנו הייתי הולכת בפני שופט? מה היה עושה? בתודה

18/03/2001 | 21:52 | מאת: מיכל

מיכל כתב/ה: > > אני אם חד הורית , לא עובדת , חולה חיה מקיצבת נכות מהבטוח > הלאומי, יש לי ילד בן 10 סובל מבעיות קשב וריכוז ADHD בעיות > רגשיות ועקב מס, פגישות עם פסיכיאטר הומלץ על תרופה בשם ריספרדל > 0.5 מ"ג . > לפני מספר חודשים ארע מיקרה בו הילד התקוטט עם אחיו הצעיר ותוך > כדי הפרדה נחבל קלות כשהלך לבית ספר סיפר כי אני הכיתי אותו > וקבלתי תלונה במשטרה, תוך כדי חקירה הסברתי שלא עשיתי זאת והסברתי > את הנסיבות ולא החליטו לעשות כלום, עובדת סוציאלית שמכירה אותי > באה והסבירה כי היא מכירה אותי טוב וכי איני נוהגת כך וזה מקרה חד > פעמי ואז הסתפקו בכך שהתחייבתי בפני עובדת הסוציאלית והחוקרת לתת > לו את הטיפול התרופתי והטיפול הנחוץ ושאעבור שיחות ואת התלונה לא > יגישו לפרקליטות אבל אם יקרה מקרה דומה אשלם 3000 שח קנס ויפתחו > את התיק מחדש ועל זה חתמתי. מצב זה גרם לי זעזוע נפשי כי ידעתי > שאני לא עשיתי כלום ואני לא כזו ואיך היום ילדים יכולים לאיים על > הוריהם על כל פליק קטן? הרמת קול? > חלפו כחמישה חודשים מהאירוע, אבל עכשיו לוחצים שאתן לילד תרופה > בשם ריספרדל > אני כל כך מתלבטת בקשר לתרופה זו כי קראתי עליה רבות (שהיא כביכול > לסכיזופרניה) ומזה הילד לא סובל, וגם בקופת חולים לא מאושר לי > (נותנים אותה ) אבל לא במקרה הזה ועקב כך אצטרך לממן אותה באופן > מלא. ועולה כ 150 שח ל 20 כדורים, ( כתחליף הומלצה לי תרופה בשם > ניולופטיל 1מ"ג, שהיא בסל הבריאות , מאותה משפחה שגם ממנה אני > מתלבטת) > שאלותיי: > 1. האם אני יכולה לסרב לתת טיפול תרופתי זה לילד ? בלי > שיציקו לי המוסדות? ( רווחה, ביה"ס) > 2. מה ידוע לך על תרופה זו? והשפעותיה , תופעות הלוואי שלה על > ילד במינון שציינתי? מה ההבדל בינן התרופות שציינתי? > 3. איך אפשר ללחוץ על קופת החולים שבכל זאת יתנו לי את התרופה > במחיר של קופה? > 4. כמה זמן תיק כמו שלי יכול להיות במשטרה עד שייסגר ולא אהיה > מוטרדת ממנו? > 5. אם לא אשתף פעולה בנושא התרופה עם המוסדות ואסרב לתת האם > יכולים לפתוח את התיק שוב נגדי במשטרה? למרות שאין אירוע נוסף של > חלילה הכאת הילד????? > 6. ממה שנאמר לי עובדת הסוציאלית אמורה לתת המלצה תוך שנה למשטרה > ואז כך נאמר לי התיק סגור, > 7. מה היה קורה אילו בזמנו הייתי הולכת בפני שופט? מה היה עושה? > בתודה >

19/03/2001 | 10:14 | מאת: טליה

מיכל, את מעלה כמה שאלות קשות מאד, שמצריכות גם ידע רפואי על התרופות שאת מציינת. בקוים כלליים - אם כבר ישנו פיקוח של העובדת הסוציאלית עלייך בעניין (ולא משנה אם בצדק או לא), כדאי לך להתייעץ איתהלפני שאת מקבלת החלטות שהן בניגוד למה שהתחייבת. אם תסבירי לה את כלהשיקולים, אולי היא תסכים איתך. את יכולה לסרב לתת טיפול תרופתילילדך, אבל אם המוסדות ישבו שבכך את מסכנת את בריאותו או פוגעת בו - הם בהחלט יכולים "להציק" לך. לגבי השאלה מה הי קורה לו היית הולכת לפני שופט בפעם שעברה - אי אפשר לדעת. אם הוא היה מאמין לך אוליהיית מזוכה והכל היה נגמר בזה, אבל אם לא - אם היה מאמיןלילד שהכית אותו - היית יכולה להיות מורשעת בבית המשפט. כך, לפחות, אין לך הרשעה פלילית.

21/03/2001 | 23:56 | מאת: עו"ד יונתן דייויס

מיכל שלום, אם הבנתי נכון התרופה שקיבלת היא ע"פ המלצת הרופא המטפל, אז מדוע להפסיק את טיפול אם יש בתרופה כדי לסייע לילדך. אם בכל זאת את מבקשת להפסיק את הטיפול, רצוי שתקבלי ייעוץ רפואי בטרם תחליטי לעשות זאת, מכל מקום את זכאית כאפוטרופסית על ילדך להפסיק את הטיפול אם אין בכך כדי לסכן את בריאותו, שאם כן רק בית משפט רשאי להורות על הפסקת הטיפול. אם התרופה נמצאת בסל הבריאות את זכאית לקבלה במימון קופ"ח.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית