אחי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

22/03/2001 | 08:38 | מאת: מודאגת

שלום, לאחרונה אחי מתנהג בצורה קצת חריגה . לדוגמא אם מישהו עובר מאחוריו ומבהיל אותו בטעות הוא נבהל מאוד ומהבהלה הגדולה הזו הוא מתחיל להעלות כל מיני חרדות שמא קרה לו משהו או אם מה " התקף לב " שהוא קיבל מהבהלה זה יכול להזיק לו או לגרום לו לאיזה נזק במוח ( כדבריו ) . זה קורה לעיתים ואז אני פשוט מראה לו שזה לא הגיוני ולמה זה לא יכול להיות אך לוקח זמן מה עד שזה מרגיע אותו .אחי נער בן 15 . ברצוני להוסיף כי בחייו הקצרים הוא עבר מספיק זכרונות לא נעימים ואף דיי טראומתיים( לפני כחצי שנה ) - האם יכול להיות לזה קשר ? אציין כי התנהגות זו הופיעה לאחרונה ( חודשיים אחרונים ) . אני יודעת שזו לא התנהגות רגילה ולכן פניתי אליכם לבקשת עזרה/יעוץ בעניין . אל תפנו אותי לפגישות עם רופאים כי זה פשוט לא יקרה . מקווה שתוכלו לעזור לי . תודה .

22/03/2001 | 11:26 | מאת: ד"ר אורן קפלן

מודאגת שלום אם אינני טועה כבר שאלת אותנו בנושא. לצערי אין תשובה אחרת מאשר להפנות את אחיך לייעוץ פסיכולוגי או פסיכיאטרי. במידה וישנם בעיות רגשיות או נפשיות חשוב לטפל בהם ולא להזניח אותם. ההמתנה שאולי יהיה יותר טוב עם הזמן גובה לעיתים מחיר יקר. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית