תופעות פיזיות ללחץ?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

22/03/2001 | 01:51 | מאת: X

לפני כשנה בערך הייתי בלחץ נפשי והחלו תופעות פיזיות טעם מתכתי בפה שלשולים, כאבי ראש, חיוורון ועוד, דבר שלא חוותי בחיי.יש לציין שזה היה במקביל למציאת חידק בצואה דבר שכנראה הבהיל אותי מאוד שהרי אני איפוכונטרית (לדעתי)והגביר את הסמפטומים הנלווים לחידק. האם יתכן שאימצתי בעקבות הלחץ ששהיתי בו את התופעות הנלוות לחידק בצואה ללחץ. האם למרות שאני מרגישה נפשית טוב בעקבות טיפול פסיכולוגי שהיה משולב בלקיחת כדור סרוקסט תתיכן חזרה של תופעות פיזיות בגלל שהפסקתי לקחת את התרופה סרוקסט (לאחר חודשים) שבועים לאחר ההפסקה החלו שילשולים טעם מתכתי, כאבי ראש. עתה מזה שבוע הם פסקו, אבל החלו גירודים בגוף, ובנוסף במהלך התקופה הזו ישנם שטפי דם מעין נקודות פזורות על שטח קטן ברגלים שצצים ונעלמים מדי פעם האם זה תופעה מוכרת המאופינת כלחץ. אני פשוט לא מבינה מדוע כשסוף סוף התחלתי לראות שהדברים מסתדרים לי צצים התופעות הפיזיות הללו שמלחיצות אותי ומפנות את כל האנרגיות שלי אליהן.

24/03/2001 | 08:51 | מאת: ד"ר אבי פלד

קשה לדעת מה "הביצה ומה התרנגולת" נראה שיתכן וישנם גם בעיות גופניות וגם נפשיות המזינות זה את זה במעגל סגור - פסיכיאטר טוב שהוא גם רופא ומבין במחלות גופניות יוכל לעזור לך

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית