פסיכיאטריה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

21/03/2001 | 13:59 | מאת: יעל

אמי בת 62 וחולה (נכות100% לוקחת כמות גדולה של כדורים שנים רבות,מצבה הנפשי יציב היא מתפקדת באופן בסיסי בבית,אינה עובדת. מטריד אותנו כילדיה מצב הבית,דברים מתפרקים אנחנו מעוניינים לשפץ אולם היא מתנגדת,דוחה מיום ליום את הבקשות שלנו, וכו' .שאלתי האם בדרך של כפיה ניתן לעשות אצלה בבית דברים,האם הדבר עשוי/עלול לפגוע במצבה הנפשי???? מחכה לתשובה ועצה שלכם לעניין הנ"ל!!!

21/03/2001 | 15:05 | מאת: מאיר

על איזה שיפוצי בית בכפיה את מדברת? ממתי מותר למישהו להיכנס אליך הביתה בכפיה ולעשות כרצונו? שכחת את המצווה "כבד את אביך ואת אימך"?

21/03/2001 | 18:08 | מאת: ד"ר דרור גרין

יעל יקרה, לא קל להתמודד עם הזדקנותו של הורה, ולראות איך תפקודו הולך ונחלש. עם זאת, את מספרת שמצבה הנפשי יציב, ושהיא מסוגלת לתפקד בבית בכוחות עצמה. אני מבין את רצונך לעזור ולסייע לאמך, ואת הכאב שלך למראה ההזנחה בבית. אבל בין הצורך לעזור לבין עזרה בכפיה עובר גבול ברור. חובתך המוסרית לסייע לאמך איננה מעניקה לך זכות לפגוע בה או לכפות עליה דבר. מובן שאם תנסי לכפות עליה בכוח היא תיפגע, כפי שכל אדם נפגע כשמישהו שולל את זכותו. יש דרכים רבות לסייע ולעזור בדרכי נועם, ואני מציע שתתייעצי עם בני משפחה נוספים, או אנשים אחרים שעליהם גם אמך סומכת, כדי לסייע לה באופן שיהיה מקובל גם עליה. [ בברכה, דרור גרין

22/03/2001 | 23:35 | מאת: יעל

תודה עבור תשובתך. נקווה שנוכל להתמודד בהמשך.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית