אמא מתוסכלת/לרוית ניסן

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

20/03/2001 | 22:16 | מאת: פנינה

בקשר לידע על ביתי היא ילדה מאוד נבונה בעלת אינטלגנציה גבוהה מבינה הרבה מעל לגילה, בגן העלו את הבעיה שאינם משתלטים על הבעיה הם פשוט נימצאים בבעיה שכל הזמן אינם יכולים להשגיח עליה. או להשאירה לבד בהיתעסקויות עם כל חומר שהוא. הגמילה מטיטולים נעשתה בגיל שנה ושמונה חודשים. לא מזמן היא נגמלה מטיטול לגבי קקי בלבד. וזאת לאחר שהיא עברה חוויה לא נעימה ומאד כואבת עם הקקי. היום היא עושה את צרכיה המלאים בשירותי ללא בעיות. צורת התיקשורת שלה בסדר, עדיין לא מדברת ברור במאת האחוזים יש לה הרבה מילים שצריך לשפר אותם. אני ובעלי עברנו קורס של אדלר והחכמנו המון מהקורס, גיליתי לתדהמתי שהבעיה שלי היתה תשומת לב יתרה שהענקתי להן . דרך אגב יש לי עוד ילדה קטנה שהפרש הגילאים שלהן לא גדול שנה וחמישה חודשים. ביתי הגדולה לא קיבלה יפה את השינוי באחות קטנה ועברה הרבה שינויים עקב זאת. כיום יחסית הן מסתדרות בגן היא דואגת לישמור עליה לפי בקשתי, ועומדת במשימה. בסה"כ הכללי היא ילדה נהדרת ואנחנו די מסתדרות במיוחד לאחר הקורס שהיום אני מבינה קצת יותר ופועלת לפי הנילמד. הייתי איתה אצל פסיכולוגית ילדים לקבל הדרכה אך היא לא ידעה לומר לי מה בדיוק הבעיה והפנתה אותי לפסיכיאטר ילדים ואת זאת אינני מעוניינת לעשות מחשש שזה יפגע בביתי בעתיד. היא העלתה עוד אפשרות לגשת לפסיכולוג היתפתחותי ואיני יודעת מה לעשות בנדון האם התופעה תעבור מאליה או שרצוי וכדאי לטפל בכך(זה ניקרא פיקה סינדרום). בקשר לתגובת הרופא שלה הוא אמר לי לא להיתרגש מכך. אודה לך מאוד אם תוכלי לעזור לי ולהפנות אותי לגורם הנכון בטיפול הבעיה.

20/03/2001 | 22:17 | מאת: פנינה

פנינה כתב/ה: > > בקשר לידע על ביתי היא ילדה מאוד נבונה בעלת אינטלגנציה גבוהה > מבינה הרבה מעל לגילה, בגן העלו את הבעיה שאינם משתלטים על הבעיה > הם פשוט נימצאים בבעיה שכל הזמן אינם יכולים להשגיח עליה. או > להשאירה לבד בהיתעסקויות עם כל חומר שהוא. > הגמילה מטיטולים נעשתה בגיל שנה ושמונה חודשים. לא מזמן היא נגמלה > מטיטול לגבי קקי > בלבד. וזאת לאחר שהיא עברה חוויה לא נעימה ומאד כואבת עם הקקי. > היום היא עושה את צרכיה המלאים בשירותי ללא בעיות. > צורת התיקשורת שלה בסדר, עדיין לא מדברת ברור במאת האחוזים יש לה > הרבה מילים שצריך לשפר אותם. > אני ובעלי עברנו קורס של אדלר והחכמנו המון מהקורס, גיליתי > לתדהמתי שהבעיה שלי היתה תשומת לב יתרה שהענקתי להן . דרך אגב יש > לי עוד ילדה קטנה שהפרש הגילאים שלהן לא גדול שנה וחמישה חודשים. > ביתי הגדולה לא קיבלה יפה את השינוי באחות קטנה ועברה הרבה > שינויים עקב זאת. > כיום יחסית הן מסתדרות בגן היא דואגת לישמור עליה לפי בקשתי, > ועומדת במשימה. > בסה"כ הכללי היא ילדה נהדרת ואנחנו די מסתדרות במיוחד לאחר הקורס > שהיום אני מבינה קצת יותר ופועלת לפי הנילמד. > הייתי איתה אצל פסיכולוגית ילדים לקבל הדרכה אך היא לא ידעה לומר > לי מה בדיוק הבעיה והפנתה אותי לפסיכיאטר ילדים ואת זאת אינני > מעוניינת לעשות מחשש שזה יפגע בביתי בעתיד. היא העלתה עוד אפשרות > לגשת לפסיכולוג היתפתחותי ואיני יודעת מה לעשות בנדון האם התופעה > תעבור מאליה או שרצוי וכדאי לטפל בכך(זה ניקרא פיקה סינדרום). > בקשר לתגובת הרופא שלה הוא אמר לי לא להיתרגש מכך. > אודה לך מאוד אם תוכלי לעזור לי ולהפנות אותי לגורם הנכון בטיפול > הבעיה. >

21/04/2001 | 21:26 | מאת: פנינה

פנינה כתב/ה: > > פנינה כתב/ה: > > > > בקשר לידע על ביתי היא ילדה מאוד נבונה בעלת אינטלגנציה גבוהה > > מבינה הרבה מעל לגילה, בגן העלו את הבעיה שאינם משתלטים על הבעיה > > הם פשוט נימצאים בבעיה שכל הזמן אינם יכולים להשגיח עליה. או > > להשאירה לבד בהיתעסקויות עם כל חומר שהוא. > > הגמילה מטיטולים נעשתה בגיל שנה ושמונה חודשים. לא מזמן היא > נגמלה > > מטיטול לגבי קקי > > בלבד. וזאת לאחר שהיא עברה חוויה לא נעימה ומאד כואבת עם הקקי. > > היום היא עושה את צרכיה המלאים בשירותי ללא בעיות. > > צורת התיקשורת שלה בסדר, עדיין לא מדברת ברור במאת האחוזים יש לה > > הרבה מילים שצריך לשפר אותם. > > אני ובעלי עברנו קורס של אדלר והחכמנו המון מהקורס, גיליתי > > לתדהמתי שהבעיה שלי היתה תשומת לב יתרה שהענקתי להן . דרך אגב יש > > לי עוד ילדה קטנה שהפרש הגילאים שלהן לא גדול שנה וחמישה חודשים. > > ביתי הגדולה לא קיבלה יפה את השינוי באחות קטנה ועברה הרבה > > שינויים עקב זאת. > > כיום יחסית הן מסתדרות בגן היא דואגת לישמור עליה לפי בקשתי, > > ועומדת במשימה. > > בסה"כ הכללי היא ילדה נהדרת ואנחנו די מסתדרות במיוחד לאחר הקורס > > שהיום אני מבינה קצת יותר ופועלת לפי הנילמד. > > הייתי איתה אצל פסיכולוגית ילדים לקבל הדרכה אך היא לא ידעה לומר > > לי מה בדיוק הבעיה והפנתה אותי לפסיכיאטר ילדים ואת זאת אינני > > מעוניינת לעשות מחשש שזה יפגע בביתי בעתיד. היא העלתה עוד אפשרות > > לגשת לפסיכולוג היתפתחותי ואיני יודעת מה לעשות בנדון האם התופעה > > תעבור מאליה או שרצוי וכדאי לטפל בכך(זה ניקרא פיקה סינדרום). > > בקשר לתגובת הרופא שלה הוא אמר לי לא להיתרגש מכך. > > אודה לך מאוד אם תוכלי לעזור לי ולהפנות אותי לגורם הנכון בטיפול > > הבעיה. > > > >

21/03/2001 | 15:18 | מאת: רוית ניסן

לפנינה שלום. תודה על הפרטים, זה אכן קצת שופך אור על התמונה. לפני כן- האם תוכלי לספר למה התכוונת כשכתבת חוויה קשה וכואבת עם הקקי? וכן- מי איבחן את ביתך כפיקה סינדרום? וכמה זמן היתה בטיפול אצל הפסיכולוגית? תודה. רוית.

25/03/2001 | 22:23 | מאת: פנינה

לרוית שלום. החוויה שעברה ביתי עם הקקי היא : חוויה שחזרה על עצמה בפעם השניה בחייה, ובפעם האחרונה זה החמיר . מה שקרה כשהיא רצתה לעשות קקי זה פשוט לא יצא והיא היתאפקה כמה שעות עד שקלטתי שמדובר בקקי שפשוט צריך לעזור לה להוציא אותו בכוח . פי-הטבעת שלה ניפתח לממדים שאי אפשר לתאר אותם ונאלצתי להוציא לה בכפית חלק מהקקי וללחוץ לה בכל מקום אפשרי עד שהצלחתי להוציא את הגוש הקשה והיבש כאילו עשוי מאבנים. הילדה עברה את סיוט חייה שהיא במהלך כמה שבועות סירבה לעשות קקי בכל צורה. ונאלצתי להכריח אותה לשבת בשירותים ולעשות את הקקי . זה התלווה בצעקות ובכי ותחנונים שאין לה קקי ושהיא תעשה עוד מעט בקיצור ברוך ה' שזה ניגמר. לשאלתך השניה: לגבי פיקה סינדרום שמעתי זאת מהרופא שלה. וכששאלתי אותו מה זה הוא אמר שככה זה ניקרא . (לגבי הדברים שביתי מכניסה כל דבר לפה) לשאלתך השלישית: הייתי פעם אחת אצל הפסיכולוגית . היא לא ידעה איך לטפל בבעיה והיתקשרה למישהו שהיא טענה שאחראי עליה וביחד הם המליצו ללכת לפסיכיאטר שיאבחנו למה ביתי מכניסה כל דבר לפה. לא הסכמתי ועדיין לא מסיבה שאני חוששת לעתידה ולא ניראה לי שבעיה כזאת צריכה פסיכיאטר. אם אני טועה אשמח אם תוכלי לעזור לי להחליט מה הטיפול הנכון לטפל בבעיה. ואם אכן מדובר בפיקה סינדרום כמו שאני מבינה שאכן קוראים לזה כך. תודה רבה לך על העזרה שאת מגישה לי אשמח לקבל ממך תשובה. בברכה פנינה

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית