מצבי רוח...

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

19/03/2001 | 16:56 | מאת: מיכל

שלום! אני השתחררתי לפני 7 חודשים ומאז אני נמצאת בתקופה נורא קשה. שום דבר לא מסתדר כמו שתיכננתי למרות שגם דברים טובים קורים לי. אני פשוט נמצאת עכשיו במעין מצב של חוסר ריגוש בחיים שלי. פשוט הכל הופך ליהיות הורא בנאלי ומשעמם וממש לא תיכננתי את האזרחות ככה. אני גם מאוד לא אוהבת את עצמי והבטחון שלי ברצפה. אני מקווה שתעזור לי ובמהרה תודה מיכל

19/03/2001 | 22:01 | מאת: ד"ר אורן קפלן

מיכל שלום היציאה מהצבא היא צומת דרכים משמעותית. זו הפעם הראשונה שאת מתמודדת עם החיים מבלי שישנה מסגרת שנכפית עליך מבחוץ וכעת הכל בידיך. זה יכול לעורר גם אכזבות. לעיתים קרובות יש המון ציפיות מאותו רגע בו תוכלי להיות עצמאית ולעשות כל מה שאת רוצה ושואפת, וכאשר הרגע הזה מתממש מבינים שעדיין לא הכל קורה כמו שאת רוצה. השאלה מה לעשות כדי לשנות את המצב. אני מבין מדבריך שאינך יודעת כיצד לשנות את הדברים במציאות החיצונית כדי שתרגישי טוב יותר. יתכן לפיכך שצריך לבחון מה מתרחשב במציאות הפנימית, בנפש, שהיא זו שמכתיבה בסופו של דבר כיצד את מתמודדת עם החוץ. במצב כזה כדאי אולי לפנות לייעוץ פסיכולוגי, אפילו למספר מפגשים, כדי לקבל עזרה וקצה חוט להמשך. בהצלחה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית