האם מטפלים פרטיים אינם נגועים בשיקולים זרים?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

19/03/2001 | 15:44 | מאת: שאול

הנדון : יושרם ואמינותם של מטפלים פרטיים לפני כפחות משנה חוויתי התפרצות של גל דיכאון והתחלתי לקבל טיפול תרופתי בתהליך הטיפולי פניתי לפסיכולוג שאיבחן ליקוי ADD בגיל מבוגר,הסביר לי את המהות של תת פעילות באיזורים במח הנובעת בגלל סיבות ביונורולוגיות. הטיפול מצד הפסיכולוג ובדיעבד אני יודע שצדק הסתיים לאחר שש פגישות. בחצי השנה הראשונה לא הבנתי כראוי את מצבי ובדיעבד אני יודע שלתמונה לוקח זמן להתבהר מעצמה פניתי למרפאה לרפואה משלימה של קופת החולים בה אני מבוטח חודשיים לאחר תחילת הטיפול התרופתי והמליצו בפני לקבל אצלם טיפולים היתה לי אז תחושת בטן שהזמן לא בשל להתחיל טיפול נוסף ושאלתי מתי הזמן המתאים לפנות לטיפולים המלצתה של הממיינת היתה שלא לדחות את הפניה לטיפולים כארבעה חודשים לאחר הטיפול התרופתי פניתי לפסיכולוג פרטי בטלפון הסברתי לו את מצבי וגם שאלתי אותו לגבי העיתוי של הטיפול והוא המליץ על העיתוי המיידי לאחר כשנה התבררה לי החשדנות כמוצדקת דיכאון היא מחלה המלווה בייסורי תופת שיש לה השלכות חמורות על התיפקוד היום יומי. ליקוי יכול להפריע אולם אפשר לחיות איתו ולהתמודד איתו בתבונה. העובדה שאובחנתי כבעל ליקוי לא מהלכת עלי אימים ומתקבלת בטיבעיות. אני חש שאני לא זקוק לא לרפואה האלטרנטיבית ולא לפסיכותרפיה כבר לאחר חצי שנה היה לי פקפוק בחוות הדעת של המטפלים הפרטיים פקפוק שהסתבר כמוצדק האם מטפל פרטי לא יודע שלוקח לחולה זמן להבין את מצבו ?? האם את מה שהבנתי מתוך תחושת בטן לא יכול מטפל פרטי לדעת על סמך נסיונו ? תודה שאול

19/03/2001 | 22:06 | מאת: ד"ר אורן קפלן

שאול שלום לכאורה, כל אדם בעולם עלול להיות נגוע בשיקולים זרים. מטפל פרטי, כי הוא מרוויח מכך כסף, ומטפל בשירות הציבורי, כי הוא לא מרוויח מזה כסף, ולכן מה ייצא לו מזה. וכו' וכו' וכו'. אין ספק שגם בקרב המטפלים, כמו בקרב האוכלוסיה הכללית, יש אנשים שאינם עושים את עבודתם נאמנה. עם זאת אני נוטה להאמין שרוב האנשים הפונים לעבודה טיפולית מגיעים עם נקודת פתיחה של מתן עזרה אמיתית וכנה למטופליהם. אחרת, ניתן לבחור מקצוע אחר. אינני מכיר את המקרה הפרטי שלך ויתכן שהדברים לא קרו באופן שהיית רוצה שיקרו. זה לא אומר שזהו המקרה המורה על הכלל. אני מקווה שבהמשך הדברים יסתדרו לך בדרך הטובה ביותר עבורך. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית