לפסיכיאטור / רישיון לנשק

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

18/03/2001 | 23:53 | מאת: אמנון

שלום. כבר שאלתי בפורום לגבי אישור רישיון לנשק ואני מבקש יותר למקד את השאלה. ע"פ תאור מצבי הרפואי בתחום הנפשי האם זה מצב שיש בו כדי למנוע ממני להמשיך להחזיק ברישיון לאקדח, אותו אני מחזיק כבר 25 שנה. לפני כשנתיים סבלתי מדיכאון דיי קשה עקב מחלת לב שקיבלתי וטיפולים אשר בדיעבד גרמו לכך שגם אין לי אופציה לניתוח מעקפים. בנוסף גם נאלצתי לפרוש מהעבודה. למצבי הדיכאון אצלי כעת יש בהם עליות וירידות . לפעמים אני לא ישן בלילות , חסר מוטיבציה ושימחת חיים, מיואש וכו'. מזה שנתיים אני מטופל בשני כדורי פרוזאק ליום. למרות כל האמור לעיל ועם כל הקשיים שאני עובר , אני מתנהג באחריות. כאמור, שאלתי האם מצב זה יש בו כדי למנוע ממני להמשיך לנחזיק נשק ברישיון. בתודה - אמנון

19/03/2001 | 02:26 | מאת: מאיר

לא נראה לי שתשובה מפסיכיאטר באינטרנט תועיל לך במשהו כי אין כאן אפשרות לכזה סוג של ייעוץ כי הכל יכול להיות אפשרי. אתה כותב שאתה מטופל בפרוזק אז הרופא המטפל הוא האסמכתא הטובה ביותר לעניין זה. הוא לא חייב לדווח עליך אלא אם כן הוא סבור שמצבך איננו מתאים לאחזקת נשק אישי. בכל מקרה כדאי לך לדבר על זה עם הרופא המטפל והוא יוכל להגיד לך את דעתו המקצועית.

19/03/2001 | 03:07 | מאת: דניאל

ואם אתה חושב שזה קצת מסוכן,תוריד את הנוקר.(בצחוק). תלויי רק בהרגשתך. וגם בפניי איזה פסכיאטר אתה עומד. אחד יכול לאשר לך. ןהשני לשלול לך. לכן אם אתה מרגיש אחראיי דיי והותר וחשיבתך צלולה אזיי ..........

21/03/2001 | 00:01 | מאת: ד"ר אבי פלד

כאשר מופיעים מחשבות של יאוש והתאבדות - זמינות של נשק עלולה להעלות את הסיכון להתאבדות - אחרת אין סיבה לחשוש

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית