איך אומרים "אתה זקוק לטיפול"

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

18/03/2001 | 18:42 | מאת: REIHZOM

יש לו תואר בפסיכולוגיה ופילוסופיה, הוא לא רואה שיש לו בעיה דורשת טיפול, איך בכ"ז מפנים אחד כזה לטיפול?

18/03/2001 | 20:53 | מאת: יוני לביא

להרוויח כסף.

18/03/2001 | 23:08 | מאת: י.

למה מה אתה פסיכולוג? מי אמר ש"הוא " זקוק לטיפול? הכי הרבה תגיד לו "לך לטיפול" הסכנה הממשית שלך היא בוקס בפרצוף, שווה בדיקה לא?

19/03/2001 | 00:05 | מאת: yon.l

זו החברה שואלת איך להסביר לחבר שהוא צריך טיפול...

20/03/2001 | 15:11 | מאת: ד"ר דרור גרין

שלום R, בדרך-כלל לא אומרים "אתה זקוק לטיפול". אמירה כזאת עשויה להישמע שיפוטית ומתנשאת, ולכן לא תהיה בה תועלת רבה. טיפול נפשי אינו יכול להועיל למי שאינו בוחר בו מרצונו, לאחר הכנה פנימית ארוכה למדי. בדרך-כלל, בעצם הפניה לטיפול ישנו תהליך נפשי חשוב, שבלעדיו קשה להתחיל בטיפול. תארים בפסיכולוגיה ובפילוסופיה אינם ערובה למודעות עצמית ולתובנה. לא תמיד מה שאנו רואים באחרים אנחנו יכולים לזהות גם בעצמנו. אני מבין את הצורך לסייע למי שנראה כזקוק לטיפול, אך הדרך הטובה ביותר לעשות זאת היא להקשיב, לתמוך, ולהיות שם בזמן הנכון. יתכן שבאמצעות שיחה שתאפשר לו לבטא את רגשותיו הוא יעלה בעצמו את הנושא, ואז אפשר יהיה לחזק אותו ולסייע לו להגיע לטיפול. אין דרך קלה לעשות זאת ללא שיתוף פעולה. דרור גרין

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית