כדורים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

17/03/2001 | 21:01 | מאת: ילי

שלום רב, אני לוקחת סרוקסט במשך כ- 5 שנים כדור ביום, עקב דיכאון. המינון הנמוך לא עזר במיוחד אך עדיין המשכתי לקחת את הכדור ל"תחזוקה". לפני כחצי שנה קיבלתי התקף פניקה בחו"ל וטופלתי שוב בסרוקסט רק במינון גבוה יותר. התופעה הוחלשה משמעותית כעבור כמה חודשים. כיום אני מטופלת בכדור סרוקסט אחד ולאחר ביקור אצל הרופאה שלי היא אמרה לי שאחת התופעות שיכולות לקרות מסרוקסט זו השמנת יתר. (מאז שאני מטופלת בסרוקסט העלתי כ 25 ק"ג לאחר שכל חיי הייתי רזה). כאמור מאז תחילת הסרוקסט העלתי במשקל מה שלא עזר לדיכאון. בהחלטה משותפת עם הרופאה החלטנו להחליף את הכדור לפרוזק. הרופאה אמרה לי שמיכיון שפרוזק וסרוקסט הם מאותה משפחה אין צורך בהפסקה או תהליך הדרגתי של לקיחת התרופה. כעבור יומיים שלושה של לקיחת פרוזק התחילו לי סחרחורות ובחילות, הרופאה ביקשה שארד לחצי כדור ביום, כך עשיתי ועדיין סחרוחורות. לאחר מכן אמרה לי לעשות הפסקה ל- 3 ימים מכל הכדורים בתקוה שיפסיק. כיום אני מוטרפת כבר כשבוע מסחרחורות קשות ובחילה שכנראה באה בעיקבות הסחרחורות. התקשרתי לרופאה ואמרתי לה שלתחושתי הסחרחורות הן תוצאה של תהליך גמילה של הגוף מהכדור הקודם ואולי צריך לחזור אליו ולהורידו בהדרגה כדי להרגיל את הגוף ואז לנסות ולהתחיל עם הפרוזק. נראה לי שהפסקת הכדור בפתאומיות הוא שגרם לתופעה. אני רוצה לציין שבעברי ניסיתי להפסיק את הכדור לבד ובבת אחת וסבלתי מתופעת הסחרחורות אך לאחר שחזרתי אליו והורדתי אותו בהדרגה (כמובן בהתיעצות רופא) פסקה התופעה. האם אני עושה נכון שאני חוזרת לסרוקסט ומורידה אותו בהדרגה לפני שינוי לפרוזק? או שצריך לעשות משהו אחר. אני סובלת מאוד מהסחרחורות ולא מסוגלת לצאת מהבית או לתפקד בשיגרת היומיום. תודה. (דרך אגב, כשאני אומרת סרוקסט אני מתכוונת לפאקסט... זה אותו כדור לא?). שוב תודה.

20/03/2001 | 17:08 | מאת: שאול

לפני פרוץ גל הדיכאון במאי 2000 הפחתתי 15 קג בפיקוח דיאטנית ועד יולי 2000 הפחתתי עוד 3 קילוגרם אני נוטל טגרטול 400 מג לייצוב מצבי רוח + סרוקסט 10 מג ונמצא בהשפעה טוב מיולי 2000 עד היום נע משקלי בין 80 ל 82 קילוגרם באופן חד משמעי התרופות לא העלו את המשקל תודה שאול

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית