שאלה לרופאיםבנושא חרדות?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

17/03/2001 | 17:14 | מאת: בועז

אני סובל כפר 10 שנים מחרדות ומהפרעות פאניקה! עברתי הרבה טיפןלים ותרופות ושום דבר לא עוזר!!עם הזמן הסיפור הולך ומחמיר וכל פעם נוספים לזה חרדות נוספים כגון פחד מכבישים ופחד לצאת מהבית! לאחרונה עקב דלקות עניים קיבלתי טיפול בסטרואידים (גלולות)אולראלן" ובזמן השמוש בגלולות הרגשתי מצוין ולא היו חרדות,אולם כשהופסק הטיפול בסטרואידים ,חזרו הפאניקה והחרדות, האם יש קשר,אואולי עלי לחפש כוון אחר לחרדות, ואם כן מה??????? תודה בועז

17/03/2001 | 21:43 | מאת: ד"ר אורן קפלן

בועז שלום האם עברת טיפול פסיכולוגי בנושא, ואם כן באיזה אופן ומתי? הדגש בפנייתך על התרופות אבל יתכן שהטיפול המתאים דורש שילוב של הטיפול התרופתי עם טיפול פסיכולוגי המתאים לבעיה. יש מחקרים רבים המורים שזו הדרך המתאימה ביותר לטיפול כאשר שימוש במרכיב אחד בלבד מהשניים לא מספיק יעיל. לגבי השימוש בסטרואידים, ניתקלתי במקרים הפוכים כאשר סטרואידים גרמו להתקפי חרדה, תופעה שמתועדת גם בספרות המקצועית. לגבי המצב ההפוך שקרה לך צריך להתייעץ עם רופא האם זו תופעה מוכרת. בכל מקרה, את הסטרואידים לקחת כדי לטפל בבעיה רפואית ויתכן, למשל, שהרגשתך הטובה קשורה ליעילות הטיפול הרפואי שיצרה "תופעת לוואי" של רוגע נפשי. התקפי פניקה אינם רק עניין כימי שצריך לאזן בגוף. יש להם בדרך כלל מרכיב רגשי או נפשי ולכן שינויים שונים באורח החיים ואיכותם משפיעים על תדירות התקפי החרדה. הדבר מגביר לדעתי את הצורך בשילוב של טיפול פסיכולוגי עם הטיפול התרופתי. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית