חרדת נטישה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

19/01/2000 | 20:58 | מאת: ניר בילינסקי

אני מבקש לשאול על חרדת נטישה לילד בגיל שנה וחצי מה הוא מרגיש כאשר ההורה נאלץ לעוזבו למספר ימים לעיתים קרובות וכיצד אפשר להקטין את הנזק למינימום?

20/01/2000 | 21:42 | מאת: ניר בילינסקי

ניר בילינסקי כתב/ה: ------------------------------- אני מבקש לשאול על חרדת נטישה לילד בגיל שנה וחצי מה הוא מרגיש כאשר ההורה נאלץ לעוזבו למספר ימים לעיתים קרובות וכיצד אפשר להקטין את הנזק למינימום?

01/02/2000 | 20:20 | מאת: אמיר זהר

לניר בלינסקי שלום רב ראשית החוויה של עזיבת הילד למספר ימים היא מאוד אישית. יתכן וחלק מהתינוקות יחוו זאת באופן קשה מאוד וחלק לא. הדבר תלוי באופי הקשר בין התינוק לדמות הטיפולית לאופי התינוק וכו...לכן קשה לי לענות כי חסרים לי פרטים, אך באופן כללי התינוק יכול לחוש מצוקה ולחוש נינטש ונעזב, ואולי אף שהדמות הנוטשת, בחווית התינוק, לא תחזור עוד, עם זאת יתכן והתינוק לא יחוש תחושות אלה בעוצמה רבה אלא באופן מינורי. יתכן וחוויות אלה יזיקו לתינוק בבגרותו. יתכן והוא יחווה קושי וחרדה כאשר יתמודד עם מצבי עזיבה ופרידה. אם אתה כאב חש שעדיין התינוק אינו יכול לשאת את הנטל של הנטישה אז אני מציע שתדחה עזיבה זו עד שהתינוק יגדל ותקשיב לאינטואציות שלך. אם בכול זאת אתה מוכרח כדאי להשאיר את התינוק אצל דמות מטפלת אחרת שהילד מכיר שהקשר איתה משמעותי והילד חש נינוח בחברתה. בברכה שי קולין

26/01/2000 | 21:49 | מאת: ניר

חרדת נטישה אצל ילד בן שנה וחצי מה הילד מרגיש כאשר ההורה נאלץ לעוזבו למספר ימים לעיתים תכופות וכיצד ניתן לצמצם את הנזק למינימום?

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית