אישה שנייה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

17/03/2001 | 07:09 | מאת: רבקה

החבר שלי נמצא בסוף תהליך ארוך של גירושין, שבמשך שנתיים אישתו מרמרה את חיינו. כיום יש לה חבר משלה ופתאום היא והחבר שלי (כמעט ex בעלה) ניהיו חברים טובים. אני פוחדת שהחברות שלהם תיתפתח עוד בעתיד ואני חרדה ליום שהיא תגמור את יחסיה עם החבר הנוכחי שלה ותחזור לחפש עזרה נפשית מבעלה לשעבר. שוחחתי עם החבר שלי אבל הוא חושב שאני פרנואידית ,וסך הכל אשתו עושה למען טובתינו. אני דרשתי שלא יהיו לו שום ייחסים איתה חוץ מעניינים הקשורים בילדים, אבל הוא טוען שהיא לא מהווה סכנה לייחסים שלנו ואין סיבה שהוא יפסיק לנהל איתה שיחות נפש. הוא גם קונה לה מתנות לאחרונה, ואת זה הוא הסכים להפסיק. הוא הסכים לגשת איתי ליעוץ זוגי. אני לא יודעת אפה להתחיל לחפש משיהו שמתמחה בנושא של המשולש הזה: בעל - גרושה- אישה שניה. תודה רבקה (כדאי לקרא את הספר רבקה של דפנה דו מוריאר)

18/03/2001 | 02:05 | מאת: אישה ראשונה

ומה חשבת? שכשתהיה לך פרשיה עם גבר נשוי, תוכלי לשלוט בו? לאיזה יעוץ זוגי בדיוק את רוצה ללכת איתו? מה תגידי? אני הפילגש, ורוצה שהוא יתגרש מאישתו, כי הם מתחילים להתקרב שוב? נו באמת, קצת הגזמת לא? יש ילדים לזוג הזה, וכמה שתדרשי שלא יהיו להם קשרים, לא יעזור לך, כי יהיו להם קשרים. ואם הם פתאום יחליטו לחזור לחיות יחד כזוג יונים, מה תוכלי לעשות? איזו עצה בדיוק את מבקשת? כל מי שיתן לך עצה לכל כיוון שהוא , יצא טיפש בסופו של דבר. בינתיים זה לא משולש כמו שאת אומרת אלא מרובע, בעל נשוי עדין לא גרוש, אישה ראשונה ,ילדים, ופילגש. זה קצת יותר מסובך ממה שאת מתארת, אוהו, איך הצלחת לסבך לעצמך כך את החיים?

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית