חרדות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

16/03/2001 | 17:55 | מאת: גיל

שלום איך אפתח? הכי נוח לי להציג את הדברים עיניינית: מזה שנים רבות -היום בת 36- חשה חרדה מפני המוות,מוות פתאומי שלי,אני פוחדת להיות לבד בבית וכשאני לבד אני מרגישה את כל הסמפטומים שמלווים חרדה דופק מואץ הזעה ורעד . בגיל 6-14 בערך נאנסתי ע"י אחי. היום אני סובלת מקוליטיס והפרעות בקצב לב אני חשה מצוקה קשה. היתי בעבר בטיפול פסיכולוגי משך 3 שנים התפתחתי במישור האישי אך לא בכיוון שלשמו באתי. לאיזה תשובה אני מצפה מכם? אין לי מושג, אולי לכם יש רעיון טיפול שהוא לא כימי,נמאס לי גם כך מכל התרופות שעלי לבלוע בשל מחלתי. אולי עזרה במציאת קבוצת תמיכה הולמת -משהו. תודה

16/03/2001 | 20:32 | מאת: ד"ר אורן קפלן

גיל שלום האם סבלת גם בעבר מחרדות דומות? מזה כמה זמן את סובלת מהמצב שאת מתארת? האם הטיפול התרופתי שאת מקבלת הוא גם פסיכיאטרי? את מתארת מערכת מורכבת הן במישור הגופני והן הנפשי. במצב כזה רצוי לקבל ייעוץ וטיפול נפשי. הרעיון של קבוצת תמיכה נשמע לי רעיון טוב. אולי למשתתפים בפורום יהיה רעיון, כרגע אין לי הצעה מתאימה בנושא זה. צייני מאיזה איזור את בארץ ואולי ניתן יהיה לחשוב על משהו מתאים. בכל מקרה, את מזכירה טיפול פסיכולוגי שעזר בכיוון מסויים אבל לא פתר בעיה שבגללה הגעת במקור. יתכן שזה הזמן לחזור לטיפול הן כדי לקבל תמיכה במצב הנוכחי, והן לטפל בדברים שנותרו פתוחים. אחת האפשרויות שמתאימות לדעתי הוא קבלת טיפול בבית חולים שבו יש צוות רב תחומי וניתן להיות גם בקשר עם הרופאים המטפלים בך. סביר להניח שבמרכז הרפואי בו את מטופלת יש גם מרפאת חוץ פסיכולוגית וכדאי לברר האם את יכולה לקבל שם טיפול. במרכזים רבים כאלה יש גם קבוצות תמיכה. ולבסוף הנושא שנשמע לי הקשה מכל מה שאת מתארת, האונס בילדותך. אינני יודע האם וכיצד הנושא הזה עובד על ידך בטיפול וכיצד השפיע ומשפיע על חייך. אין ספק שזה נושא כבד משקל ויש מקום להתייחס אליו במסגרת טיפולית מתאימה. בברכה ד"ר אורן קפלן

20/03/2001 | 17:18 | מאת: גיל

שלום תודה על התשובה ובהמשך: אני חיפאית,בת 38 מצב זה נמשך כבר 20 שנה בכל מיני ורסיות . אני מטופלת תרופתית אך ורק עבור תחלואי הגוף(ללא תרופות פסיכיאטריות). הומלץ בפני פסיכודרמה,מה דעתך? האם מרפאות פסיכולוגיות מצויות גם במרפאות מכבי? והאם מתקיים רישום בו מדווח הליך הטיפול בי כך שזה יכול להגיע למקום עבודה? רב תודות ג'יל

17/03/2001 | 00:56 | מאת: אלי

לגיל אני אחד מרבים שסבלתי מחרדות קשות במשך למעלה משנה כולל התקפים קשים לכן אני חושב שאני מבין לליבך . אני חושב שהצעתך להקים פורום לסובלי חרדה היא מעולה מאחר וכ5% מכלל האנשים נמצאים במצב המחייב טיפול בחרדה. בקשר אלי אם אני הצלחתי לצאת ממצבי לאחר שניסיתי מספר תרופות ומספר פסיכיטרים ופסיכולוגים כל אחד שרוצה יכול להצליח.

20/03/2001 | 17:06 | מאת: גיל

הי אלי תודה על הפניה ,רק לא ברור בדיוק כיצד נחלצת מצרה זו-חרדה. אם תרצה להרחיב אשמח לשמוע יותר פרטים. אין לי התנגדות לקחת חלק בקבוצת תמיכה רק שאין לי את הידע הנדרש איך להקים קבוצה כזו,אם לך יש ,אשמח לשמוע. ושוב תודה. ג'יל.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית