אחי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

16/03/2001 | 15:46 | מאת: מודאגת

שלום , אני פונה אליכם כיוון שאני חושדת שמשהו לא טוב מתבשל ואינני יודעת כיצד לנהוג וכיצד לעזור . אמי הייתה לא מזמן ביום הורים של ביה"ס בו לומד אחי ונאמר לה כי אחי נכשל בבחינה במתמטיקה . אחי הוא ילד המוגדר כמחונן והצטיין תמיד בלימודיו , הצד החזק שלו זה הצד הריאלי ולכן אמי הופתעה . היא הלכה אל המורה והמורה גם כן טענה שזה לא מובן לה והוסיפה כי גם כתב ידו פחות קריא ואין סדר במחברותיו . חוץ מהצד הלימודי , הוא חוזר אחרי בי"ס , אוכל והולך לישון וישן הרבה יחסית ( כ- 3 שעות ) ואם מעירים לו על כך הוא מתעצבן ובכוונה ממשיך לישון עוד . אם חבר מתקשר אליו הביתה הוא אומר לנו להגיד לחבר שהוא איננו בבית ולמרות נסיונות השכנועים שלנו הוא ממשיך בשלו . תופעה חריגה במיוחד זה שאם עושים משהו שבטעות היה יכול לפגוע בו הוא חוזר ושואל כמה פעמים אם הוא לא חטף מכה ואם לא קרה לו כלום . ורק אחרי שאני אומרת לו שאני ראיתי שהוא לא קיבל מכה הוא מפסיק . אני יודעת שכל הנ"ל הם תסמינים למשהו שעובר עליו אך פשוט אינני יודעת מה עושים, מה אומרים ואיך מוציאים אותו מכך . אחי הוא נער בן 15 לערך . אודה על התייחסות מהירה . תודה מראש .

16/03/2001 | 20:48 | מאת: ד"ר אורן קפלן

מודאגת שלום בהחלט יתכן שיש מקום לדאגה וחשוב לבדוק במה מדובר. נסו קודם כל לשוחח עימו על כל הדברים שציינת. אימרו שאתם מודאגים ונסו לקבל תשובות מה קורה ומדוע קורה. במידה והתשובות אינן מרגיעות אני מציע לגשת לייעוץ פסיכולוגי. יתכן ויהיה צורך גם בבדיקה פסיכיאטרית. עדיף לפעול כעת ולברר, ולכל היותר לגלות שהכל בסדר, מאשר לתת לדברים להתגלגל הלאה ולהחמיר. קשה לתת לך תשובה מדוייקת באינטרנט ללא היכרות אישית עם אחיך. בקיצור, אני ממליץ לשוחח איתו עוד בסוף השבוע הזה ובמידת הצורך לפנות לייעוץ מייד לאחר מכן. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית