נרקסיזם

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

15/03/2001 | 23:43 | מאת: יפתח

כיצד מתמודדים עם ילד מתבגר שאובחן ככזה במידה קשה? מי יעזור? הוא אינו מודע.

16/03/2001 | 20:52 | מאת: ד"ר אורן קפלן

יפתח שלום אם מדובר באבחנה של הפרעת אישיות, היא איננה מתאימה לילד, לפחות לא למתבגר צעיר. בכל מקרה, אני מציע שתתאר ממה הילד סובל, מה מטריד אותו או/ו את משפחתו, ואז נוכל לייעץ. לאבחנה פורמלית מהסוג שציינת (ולא נתת תיאור מדוייק אלא רק קיצור) אין באמת משמעות מבחינת היכולת לייעץ כאן. בנוסף, ציין בן כמה הוא בדיוק, האם הוא מטופל היכן שהוא ומה פחות או יותר הרקע למצב. בברכה ד"ר אורן קפלן

17/03/2001 | 10:57 | מאת: יפתח

הרקע הוא ילד בן 16, מוכשר ביותר לל מודים. בגיל צעיר מאוד התנתק מהמשפחה. תמיד הברים בעדיפות עליונה. בלימודים מבריק ביותר. הסתבך בחשד לסחר בסמים בגיל 13.5. משפחה "טובה" ואזור "טוב". בכתה י' החליט שלא ממשיך ללמוד, ולמרות לחצים רבים ולמרות שנשאר בבית כמה חדשים לא שנה את דעתו = רגיל לקבל כן אחרי לא ממושך. תפסנו אותו עם חפצים הקשורים לעשון סמים בתיק ועם הודעות קשורות לסמים בפלאפון. מכחיש הכל טוטאלית - כשהתעמת עם תוכן התיק קבל התקפת אמוק, ולקחנו אותו לבי"ח. האשים את ההורים במכות. ההורים בטפול. המשטרה סגרה את התיק של ההורים מחוסר עניין, ופתחה לו תיק בעקבות עדויות של חברים שלו שעשן וספק. עזב את ביה"ס ולומד באקסטרני. אובחן על ידי רופאים כנרקסיסטי. מסרב לקבל טפול למרות שהוצע לו ונלקח נגד רצונו לטפול פעמים רבות. אמרו שלא ניתן לטפל נגד רצונו. הילד לפי המטפלת המשפחתית התמכר לתשבוחות, מגיל 0, כי תמיד תמיד היה מבריק בצורה בלתי רגילה. בטחון עצמי תנודי בצורה שמשתקת אותו. מותנה תשבוחות. דורש המון כסף- היו תקופות שקבל אלפי שקלים בחודש ולא הספיק לו. הברז עכשיו סגור. אמרו שהטפול ממושך, שנים, ומותנה ברצונו הטוב. ילד גדול פיזית ומאוד מפותח פיזית, גם זה יצר אצלו חלק מתחושת האני- ואין- בלתי. יש לו עכשיו קצינת מבחן לפי המלצת הפסיכיאטר לסמכות חיצונית שתרסן אותו. אין סמכות הורית. יש נתק בין ההורים בבית. הילד משחק ברווח - כמובן בהצלחה רבה. האחים שלו מאוד סובלים, לאחר שהכה את האם בנוכחותם. המצב על הפנים.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית