הפניית בתי לטיפול בתרפיה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

15/03/2001 | 22:36 | מאת: פנינה

שלום, בקיץ האחרון נפרדתי מבעלי ועברתי לגור עם ילדי בני 4 ו-7 בבית עם הורי, הדבר נעשה ללא הכנה מוקדמת של הילדים, הילדים הסתגלו לעניין, אני נמצאת בקשר עם פסיכולוגית של ביה"ס בו לומדת הילדה והיא יעצה לי בשיחה בה השתתפה הילדה להפנות אותה לטיפול במרכז הילד והנוער בבריאות הנפש מאחר והילדה אינה מוכנה לשוחח על מה שעובר עליה בבית האב עמי, כלומר היא עוצרת ובוחנת מה מותר ומה אסור לספר לכל צד וזאת בכדי לא למעול באמון של אף אחד, אי לכך טוענת הפסיכולוגית שהדבר גורם לה לאגור כעס רב ואי יכולת להתפרק ולספר על כך, דבר שעלול לגרום לה לעכב דברים אף בהמשך, יש לציין כי לאביה היא מספרת כמעט הכל, אולם גם תוך כדי בדיקה מה ימצא חן בעיניו לשמוע. אשמח לקבל תגובה או ייעוץ בנושא.

15/03/2001 | 23:00 | מאת: ד"ר אורן קפלן

פנינה שלום אם קיבלת המלצה מפסיכולוגית בית הספר הייתי נוהג לפי ההמלצה. פני בשלב ראשון בעצמך לייעוץ ראשוני במרכז עליו המליצה הפסיכולוגית. בין כך הם ירצו לראיין אותך קודם לכן. את ההתלבטות האם זה מתאים או לא תוכלי לחלוק עם איש מקצוע באותו מרכז וזאת על בסיס של היכרות מעמיקה יותר ממה שאנו מסוגלים לעשות במסגרת הפורום. במידה ותרגישי לאחר הבירור שזה לא מתאים, לא קרה כל נזק שכן את המעורבות הראשונה עשית בעצמך לפני שהילדה נחשפה כלל לענין. בברכה ד"ר אורן קפלן

15/03/2001 | 23:42 | מאת: פנינה

תודה על התייחסותך ותשובתך בנושא, אנהג לפי המלצת הפסולוגית ואבדוק את הנושא.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית