לצוות הפורום- התייחסות לבעייתי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

14/03/2001 | 11:13 | מאת: דור

שלום, אודה לכם אם תתיחסו לבעייתי\זה נמצא תחת הכותרת האם הגיע הזמן לשים קץ לייסורים? תודה מראש דור

15/03/2001 | 22:55 | מאת: ד"ר אורן קפלן

דור שלום אין ספק שהגיע הזמן לשים קץ ליסורים. המשפט הזה בעיני נכון באופן מוחלט ותמיד. השאלה מה ישים קץ אמיתי ליסורים. התבוננתי בהודעותיך הקודמות כדי לראות האם משהו השתנה בהתלבטויותיך. אני מרגיש שלא: התלבטות עזה האם הקשר טוב או רע (מה יותר?) והקושי להיעזר בטיפול הפסיכולוגי בהקשר לכך. גם התגובות שקיבלת עד כה לא באמת עוזרות כנראה להתלבטות. הרי בסופו של דבר מדובר בקונפליקט פנימי. אם תעזבי אולי תרגישי שפיספסת משהו ותסבלי מכך, ואם תישארי אולי תמשיכי לסבול. מה יותר גרוע, מה יותר טוב. הבעיה דור איננה בחוץ, ולכן אף אחד בחוץ לא יכול לקבל את ההחלטה עבורך. הרי אם הייתי אומר לך לעזוב (או להישאר) לא באמת היית יכולה להשתמש בהמלצה הזו, והיא תהיה כמובן גם לא רצינית לאור היכרותנו המועטה. ניתן לעזור לך במסגרת פסיכולוגית כדי לחדד את השאלות, להבין את היתרונות והמחירים בכל החלטה שתקבלי, ואולי אפילו להביע דיעה אישית מה יותר נכון עבורך. אבל בסופו של דבר את ההחלטה ואת משמעויותיה רק את תוכלי לשאת ולקבל. אני מקווה שהקונפליקט יפתר בקרוב ושבעוד תקופה תוכלי להסתכל לאחור בחיוך ואולי אפילו לומר שלמדת משהו גם מהקשיים שהיו בדרך. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית