משמעות
דיון מתוך פורום פסיכולוגיה קלינית
ההודעה שלך התקבלה בהצלחה
היא נמצאת כעת בבדיקת עמידה בנהלי הפורום
ההודעה צפויה להתפרסם תוך 24 שעות ממועד הגשתה
במידה וההודעה לא פורסמה בתוך 24 שעות, מומלץ לעיין שוב בנהלי הפורוםולהעלות את ההודעה מחדש.
שלום, ילד שגונב מהוריו כסף במשך תקופה ארוכה (מתגנב לאנק ומוציא ממנו), סדרי גודל של 10-20 שח ביום, מבזבז את הכסף על אוכל בעיקר ממתקים. מה המשמעות של זה.
שלום רב, לתופעה, המוכרת, בה ילד גונב כסף מהארנק של הוריו יכולים להיות משמעויות רבות. ראשית הייתי מברר האם הוא לא נאלץ לגנוב ולא מספר לכם על כך (למשל איומים בבית הספר). אולם באם אתם בטוחים שהוא עושה זאת על מנת לקנות ממתקים הרי שהמשמעות הקלאסית היא ניסיון למשוך תשומת לב. על מנת להבין האם זהו המצב שימו לב האם הוא מתנהג בצורה בעיתית נוספת. יכולות להיות סיבות נוספות (לחץ חברתי, קושי בשליטה על דחפים ועוד), אולם קשה לדעת ללא הבנה של המכלול. שימו לב, ואם הבעיה תימשך, פנו לעזרה. בהצלחה, ותהנו מגידול הילד בהמשך.
דרור הילד זה אני לפני 30 שנים. כל עוד לא הושגה תשומת הלב, ממשיכים לגנוב? ממשיכים גם אם תשומת הלב לא מספקת? אתה כותב שזה מוכר. למה דוקא גניבה? זה קשור למופנמות שלא מאפשרת משיכת תשומת לב ע"י התנהגות מילולית כזו או אחרת?