כמה נושאים
דיון מתוך פורום פסיכולוגיה קלינית
לליאת שלום, יש לי כמה שאלות, 1.האם זכותי כמטופלת לדעת אם המטפלת שלי מתייעצת לגבי טיפולי עם אנשי מקצוע אחרים, והאם זכותי לדעת מי הוא/היא. האם זה לא הפרת סודיות)? 2.האם זכותי לראות את הדיווחים לגבי התקדמות הטיפול שלי שמועברים לקופ"ח.? 3.מתי זכות המטפלת להפסיק את הטיפול? (כלומר אם אני "משגעת" אותה ולא נותנת לה להתקרב אלי /להבין אותי ומה עובר בראשי, כלומר לא מצליחה לזרום איתה, דבר הגורם לתקיעות בטיפול עצמו, האם יש מצב שהיא תפסיק את הטיפול)?
מצטערת שהתפרצתי, אבל השאלה השניה שלך הקפיצה אותי .... ובאותה הזדמנות,אני מקווה שאוכל לתרום לך קצת מניסיוני..... אני מטופלת דרך קופ"ח כללית, אצל מטפלת עצמאית. (גם את ???) עד כמה שידוע לי המטפלת מדווחת לקופה רק על כמות הפגישות ולא על התוכן שלהן. האם ידוע לך משהו אחר? תוכלי לציין את המקור ? לגבי סעיף 1 - אני חושבת שאם היא מתייעצת באופן כללי, בלי לתת פרטים מזהים כמו שם וכד', זה לא נחשב הפרת סודיות. אני יכולה להגיד לך שהמטפלת שלי, אמרה לי שהיא נמצאת בהדרכה,ושם היא דנה במה שקורה בטיפול שלי, אבל היא לא מוסרת פרטים מזהים על המטופלים שלה . בהתחלה זה הפריע לי,אבל הבנתי שאם אין פרטים מזהים, הסיכוי שיזהו אותי הוא אפסי, כי אני לא מספרת את סיפורי לאף אחד........ אני מציעה לך לחשוב מדוע את לא נותנת לה להתקרב אליך. האם את לא מרגישה שאפשר לסמוך עליה (תלוי כמה זמן את בטפול)? האם את מרגישה שהיא לא מסוגלת להבין אותך? האם אין לך כימיה איתה ? אני טפוס שמאוד קשה לו להיפתח ולדבר אבל, המטפלת שלי ידעה ליצור אוירה נוחה,אני מרגישה שהיא מבינה אותי (לפעמים כמעט בלי שאדבר היא אומרת לי מה אני חושבת..) האוירה הזאת יצרה לי מקום נוח לשתף בדברים מסויימים, בהדרגה. אם יש לך כימיה איתה, אני מציעה לך לשתף במשהו הכי קטן שתבחרי, זה יהיה המבחן הקטן שלך אם אפשר לסמוך עליה,אם היא מסוגלת להבין אותך וכו'. אם את מרגישה שמשהו בהתנהגות שלה גורם לך להישאר "תקועה" רצוי לשוחח איתה על זה, למרות הקושי, ובהחלט לעבור למטפלת אחרת.
ערב טוב, אנסה לענות כמיטב יכולתי, עפ"י הסדר בו שאלת: 1. פסיכולוגים רבים, צעירים או ותיקים, בוחרים (או חייבים, אם הן עדיין מתמחים) להיעזר בהדרכה של אנשי מקצוע מנוסים יותר. המדריכים, כפסיכולוגים מנוסים, מודעים היטב לחובת החיסיון, ומחוייבים לה ממש כמו הפסיכולוג המטפל. בנוסף, ברוב המקרים, אין הם מכירים את הפרטים הביוגרפיים של המטופלים אלא רק את ה'מקרה', המוצג להם בשם פרטי בלבד או בשם בדוי. 2. ככל הידוע לי, הנתונים המועברים לקופ"ח הם נתונים טכניים כמו מס' הפגישות שנעשו, מעקב תשלומים, וכיוב'. בשל החיסיון הרפואי אין להעלות על הדעת העברה של תכנים טיפוליים לגורם כלשהו. אני מצרפת עבורך לינק ל"חוק זכויות החולה", כאשר בפרק ה' הדן ברשומות הרפואיות תוכלי לקבל מענה לשתי שאלותייך הראשונות. http://www.voices.co.il/guide/g2.asp 3. כאשר מטפל מרגיש שאינו יכול לעזור יותר למטופל שלו (בדר"כ זה לא קורה דווקא בנסיבות שתיארת), ההגינות המקצועית מחייבת להפנותו למטפל אחר. בברכה ליאת