אורגזמה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

02/03/2001 | 20:56 | מאת: תוהה

מה ניתן לעשות אם מעולם לא חוויתי אורגזמה במהלך אקט מיני מלא ( חדירה ).

02/03/2001 | 23:18 | מאת: ד"ר אורן קפלן

לתוהה שלום הסקסולוג ד"ר עמי שקד מדווח בספרו על כך ש 17% מהנשים בישראל אינן מגיעות לאורגזמה כתוצאה מחדירה וכ 27% מגיעות לכך לעיתים נדירות. מכאן שמה שאת מתארת הוא תופעה נפוצה ביותר. השאלה הראשונה שהייתי מברר איתך היא האם את מגיעה לאורגזמה שלא ע"י חדירה, וכן האם את יכולה להנות מיחסי המין גם אם האורגזמה אינה מגיעה במהלך החדירה. אדגיש שהנושא משתנה בין בנות גיל שונה ולפי מצב משפחתי. למשל, בגיל 30+ וכן בקרב נשים נשואות ו/או נשים הנמצאות בקשר קבוע עולה השכיחות המדווחת על אורגזמה כתוצאה מחדירה. יתכן שהדבר קשור למצבי לחץ, תפיסת גוף, אינטימיות בקשר ועוד גורמים נוספים. ד"ר שקד מוסיף ומציין שיכולת אורגזמית איננה בהכרח הגורם המרכזי ביותר המשפיע על מידת הסיפוק המיני. נשים רבות חשות חוסר סיפוק מחיי המין שלהן אפילו אם הן מסוגלות להגיע לאורגזמה בקלות, ולהיפך, נשים רבות חשות סיפוק רב ושביעות רצון בולטת מיחסי המין שלהן גם אם הן אנאורגזמיות בקביעות. מכאן שבנושא מעורבים ציפיות, סטיגמות, דעות קדומות ועוד וחשוב לעשות הפרדה בין ציפיות לא מציאותיות או לא רלוונטיות לבין איכות יחסי המין והיחסים הבינאישיים. במידה ואת מצויה בקשר קבוע עם בן זוג תוכלו לפנות לסקסולוג לקבלת ייעוץ - רק במידה והדבר נראה לך חשוב ורלוונטי. כמו כן, במידה ואת סבורה שלהעדר האורגזמה יש בסיס רגשי יתכן וכדאי לפנות לייעוץ פסיכולוגי. אולם, אם את חשה שביעות רצון מיחסי המין ומוטרדת רק מהשאלה האם "צריך" לחוות אורגזמה בחדירה, התשובה, לא צריך. העיסוק בכך רק מכביד ומפריע. במידה ונותרה שאלה פתוחה בנושא כתבי וננסה לענות בברכה ד"ר אורן קפלן

03/03/2001 | 19:58 | מאת: אמא של...

ולמה לא לכתוב בפירוש את המילה הגסה, שיש אורגזמה באמצעות הדגדגן, כבר נכתבו המון ספרים בנושא. לא כל אורגזמה הינה וגינאלית. לא כולם יודעים היכן נקודת ג'י, אם יש נקודה כזו בכלל... אבל דגדגן, יש לכולם,,,,,,לאחוז נמוך מאוד מאד, אין אבר כזה בגופן. ושם המוקד.. התחושה אמנם, מורגשת בכל החלק התחתון, אבל נוצרת בעיקרה בגירוי ישיר, או עקיף של הדגדגן. עדיין מתביישים לדבר בנושא זה? ולא אספר מה אמרו לי לפני שלושים וחמש שנה רופאים כשהתלוננתי שאני לא יודעת מהי אורגזמה.....מזל, שקראתי מספיק בנושא כדי להבין שאני אישה רגילה . מספיק שנים האמנתי שמשהו דפוק בגופי. ורגש????? והקשר בינו לבין אורגזמה......גם על זה יש מה לכתוב.... והרבה..... אבל, לא בכך עסקינן..... ולפני הכל, האישה שאינה מודעת למקומות הגירוי וההנאה של גופה, חייבת לבדוק בעצמה , לבד, לפני שהיא מתחברת לבן זוג.... איפה איך ולמה........ אחר כך, היא תהא מסוגלת להדריך את בן זוגה.... למקומות החבויים שלה. ללכת מיד ולחפש את דו"ח הייט.......... הספר........ הכל כתוב שם.. ישן, אבל עדיין תקף........

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית