דיכאון / חרדה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

01/03/2001 | 22:23 | מאת: אהרון

שלום. אני בן 50 ומדי פעם אני סובל מדיכאון כך שאין לי עניין בכלום, לא ישן טוב בלילה, חסר מוטיבציה וקשה לי ללכת לעבודה. לפעמים בא לי לבכות. אין לי סיבה שאני יכול להצביע עליה שבגללה אני נכנס למצבים כאלו. בד"כ הכל בסדר, משפחתי בסדר, פרנסה וכו'. האם מצבי דכאון כמו שלי חייבים להיות עקב ארוע טראומטי או שלא חייב להיות קשר. פשוט סתם ככה. מבקש עצה מה לעשות ומה קורה איתי. תודה אהרון

01/03/2001 | 23:27 | מאת: טלי וינברגר

אהרון שלום רב, מצבי דיכאון וחרדה אינם קורים רק בעקבות אירוע טראומתי. לעיתים אנו עוברים שלבים מסויימים בחיים, או קשיים שנראה שהתגברנו עליהם, ואז אחרי תקופה פתאום מופיעות תופעות נפשיות שונות כגון חרדה או דיכאון. אתה מתאר שלכאורה הכל בסדר: משפחה, פרנסה וכו', אולם למעשה שום דבר לא בסדר, כי אתה חש מדוכא, בוכה לעיתים וחסר מוטיבציה. ייתכן וזה קשור איכשהו לשלב בו אתה מצוי בחייך או למשהו אחר, אבל בכל מקרה מראה כי אתה חש מצוקה כלשהי. לדעתי טיפול פסיכותרפויטי (שיחות) היה עשוי לסייע לך. מה עמדתך לגבי טיפול שכזה? אחכה לתשובתך. בברכה, טלי פרידמן

01/03/2001 | 23:58 | מאת: קרן

האם יש הבדל בין דיכאון עקב מקרה טראומטי לדיכאון ללא מקרה טראומטי מבחינת הטיפול ויעילות הטיפול? האם בשני המקרים תרופות יכולות לעזור ? ותוך כמה זמן פועלת תרופה כזו?

02/03/2001 | 00:28 | מאת: אהרון

תודה עבור הענותך המהירה. אני מודהש שאלתי את השאלה קצת באופן חפוז. לאמיתו של דבר אני סבלתי לפני כשנתיים באופן רציני מדיכאון עקב אירועים מעשים בחיי. היו לי אפילו מחשבות אובדניות והיתה לי התמוטטות עצבים. היום אני מטופל בפרוזאק (1 ליום). בנוסף לכך אמא שלי גם סבלה וסובלת מדיכאונות. כיום כל הבעיות אשר בגינן סבלתי בעבר לא קיימות בפועל, אני בכ"ז ניכנס למצבי דיכאון ואני לא יודע להצביע על שורש הבעיה. הייתי במספר שיחות בעבר אולם לצערי אני ספקן בעזרה שהן יכולות לעזור לי. הגישה שלי מלכתחילה היא חוסר אמון ואצלי זה לא עובד. האם יש סיבות קליניות אשר בגללם אני מרגיש דיכאון, כמו כל מיני כימיות במוח וכו' כך שאין קשר ישיר לארועים חברתיים. בברכה - אהרון

02/03/2001 | 18:09 | מאת: עידן

קח פרוזאק.

02/03/2001 | 19:52 | מאת: חגית

עידן ההמלצה הזו נובעת מניסיון שלך?

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית