סדר

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

28/02/2001 | 14:12 | מאת: נועה

בני בן 13.5 ובאחרונה מגלה נטיה לסדר "במילימטרים" כל חפץ הנמצא בקרבתו בזמן נתון. האם מדובר בתופעה פסיכולוגית?

28/02/2001 | 14:23 | מאת: רוז

למה לחפש בעיות במקום שאין, בני מבולגן פחד, רוצה להתחלף?

28/02/2001 | 15:21 | מאת: ד"ר דרור גרין

נועה יקרה, רוז צודקת. כדאי להיזהר מאבחנות מוקדמות שעשויות לעורר חרדה. עם זאת, אני חושב שגילוי של סימנים מוקדמים עשוי להקדים רפואה למכה, וטוב שאת אינך מתעלמת משינויים בהתנהגותו של בנך, הנמצא בתקופה רגישה וחשובה בחייו. נטייה מוגזמת לסדר עשויה להצביע על התנהגות כפייתית, שמקורה בחרדה כלשהי. אם אכן כזה הוא המצב, כדאי לתת עליו את הדעת מוקדם ככל האפשר. ראשית, אני מציע שתנסי לשוחח עם בנך, בעדינות, ולנסות להבין את הקורה לו. נערים בגילו עשויים לסבול מבלי שהם עצמם יודעים את הסיבה למצוקה, ותמיכה רגשית חשובה ביותר במצב כזה. אני מציע שתסמכי על תחושותיך האמהיות, ואם המצב נראה לך מדאיג כדאי שתפני ליעוץ, ותבקשי סיוע מאיש מקצוע. אם תזדקקי לאינפורמציה מדויקת יותר, את יכולה לשלוח לי אימייל, ואנסה לעזור. בברכה, דרור גרין

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית