שאלה לד"ר פלד ולפסיכולוגים של האתר

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

25/02/2001 | 23:01 | מאת: נדב

שמי נדב ואני בן 21 בעקבות משבר שעברתי בתיכון ומצבי חרדה ודיכאון שנבעו בעקבותיו, התחלתי לקחת בהמלצת פסיכיאטר סרוקסט - כדור ליום . לאחר כחצי שנה של שימוש בתרופה וכשעמדתי לפני גיוס לצבא שאלתי את הפסיכאטר שלי אם כדאי לי לדווח לצבא על בעייתי .לטענתו לא הייתה צריכה להיות שום בעיה בגיוסי למרות מצבי הדיכאון והחרדה שסבלתי מהם (ועדיין סובל לעיתים רחוקות ). בעקבות מכתב ששלח הפסיכיאטר שלי לצבא ולאחר שהצהרתי כי אני מאוד רוצה להתגייס . לא הסכימו לגייס אותי בכל זאת. שאלתי אם זה בגלל התרופות או בגלל מצבי הדיכאון ולא נעניתי בתשובה . נתקלתי בפסיכיאטרים שישבו מולי ולא היה להם כל עניין בשאלותי וברצוני להתגייס . לבסוף לאחר שנואשתי מלהאבק במצב ולאחר סבל של אי וודאות מתמשכת ,שוחררתי על פרופיל 21 . אינני מרוצה מהמצב ומהשלכותיו . לפי מיטב הבנתי גם אין לי אפשרות להתנדב . הקם יש דרך שבה אוכל לשרת כמו כל בן אדם רגיל ? וכן שאלה נוספת ומאוד חשובה . לא הספקתי לעשות רשיון נהיגה לפני שנתנו לי פרופיל 21 . לפי מה שהבנתי אם ארצה לעשות (ואני מאוד רוצה לעשות כרגע רשיון נהיגה ) אצטרך לעבור וועדה מסוימת . כמו שקראתי ממכתבו של ד"ר פלד על ההשתמטות מהצבא לפני מספר ימים . נכתב כי מתן פרופיל 21 מדווח אוטומטית למשרד הבריאות ולמשרד הרישוי . האם אוכל לא לדווח למשרד הרישוי כי אני נוטל תרופות פסיכיאטריות ? האם יש לי דרך להוציא רשיון נהיגה במצבי ? לד"ר פלד - אם תוכל להגיב ולספר מה בדיוק מועבר למשרד הבריאות והרישוי משלטונות הצבא ? ומה אוכל לעשות במצבי לגבי רשיון הנהיגה ? לפסיכולוגים של האתר - אם תוכלו לספר על מקרים שנתקלתם בהם בקשר לצבא ולטיפולו בבעיות נפשיות וכמובן לגבי רשיון נהיגה . תודה מראש נדב בן 21

26/02/2001 | 00:00 | מאת: שלום

הפסיכאטריות בסל אחד וכי נדרש שינוי מהותי בגישה אם רוצים שניתן יהיה להתיחס לבעיות/מחלות אלו כאל כל מחלה אחרת

28/02/2001 | 23:00 | מאת: נדב

שמי נדב ואני בן 21 בעקבות משבר שעברתי בתיכון ומצבי חרדה ודיכאון שנבעו בעקבותיו, התחלתי לקחת בהמלצת פסיכיאטר סרוקסט - כדור ליום . לאחר כחצי שנה של שימוש בתרופה וכשעמדתי לפני גיוס לצבא שאלתי את הפסיכאטר שלי אם כדאי לי לדווח לצבא על בעייתי .לטענתו לא הייתה צריכה להיות שום בעיה בגיוסי למרות מצבי הדיכאון והחרדה שסבלתי מהם (ועדיין סובל לעיתים רחוקות ). בעקבות מכתב ששלח הפסיכיאטר שלי לצבא ולאחר שהצהרתי כי אני מאוד רוצה להתגייס . לא הסכימו לגייס אותי בכל זאת. שאלתי אם זה בגלל התרופות או בגלל מצבי הדיכאון ולא נעניתי בתשובה . נתקלתי בפסיכיאטרים שישבו מולי ולא היה להם כל עניין בשאלותי וברצוני להתגייס . לבסוף לאחר שנואשתי מלהאבק במצב ולאחר סבל של אי וודאות מתמשכת ,שוחררתי על פרופיל 21 . אינני מרוצה מהמצב ומהשלכותיו . לפי מיטב הבנתי גם אין לי אפשרות להתנדב . האם יש דרך שבה אוכל לשרת כמו כל בן אדם רגיל ? וכן שאלה נוספת ומאוד חשובה . לא הספקתי לעשות רשיון נהיגה לפני שנתנו לי פרופיל 21 . לפי מה שהבנתי אם ארצה לעשות (ואני מאוד רוצה לעשות כרגע רשיון נהיגה ) אצטרך לעבור וועדה מסוימת . כמו שקראתי ממכתבו של ד"ר פלד על ההשתמטות מהצבא לפני מספר ימים . נכתב כי מתן פרופיל 21 מדווח אוטומטית למשרד הבריאות ולמשרד הרישוי . האם אוכל לא לדווח למשרד הרישוי כי אני נוטל תרופות פסיכיאטריות ? האם יש לי דרך להוציא רשיון נהיגה במצבי ? לד"ר פלד - אם תוכל להגיב ולספר מה בדיוק מועבר למשרד הבריאות והרישוי משלטונות הצבא ? ומה אוכל לעשות במצבי לגבי רשיון הנהיגה ? לפסיכולוגים של האתר - אם תוכלו לספר על מקרים שנתקלתם בהם בקשר לצבא ולטיפולו בבעיות נפשיות וכמובן לגבי רשיון נהיגה . תודה מראש נדב בן 21

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית