משהו שכדאי מאד לקרוא

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

25/02/2001 | 19:23 | מאת: נינגל

קורה שאדם נולד לתוך ארץ זרה. שלמרות שיש לו אב ואם, אחים ואחיות, שפה ותרבות - הוא בעצם ממקום אחר, והוא לא יודע את זה. הוא כואב כל חייו, עד שהוא מבין, ומתחיל את המסע חזרה אל ארץ מולדתו, שמעולם לא היה בה ואף אחד לא יכול להבטיח לו שהיא אכן קיימת. אדם כזה נולד לתוך גיהינום, ובהתחלה הוא אינו יודע שזה הגיהינום. הוא ממשיך לחיות את חייו וליפול שוב ושוב, ורק אחרי זמן ארוך משהו קורה: איזה רגע של חסד, שבו הוא זוכה לראות, ולו לרגע מהיר ובהיר, את המקום שלו. פיסת גלויה קרועה מן המקום שלו, נאמר. או מישהו משם שחולף על פניו ומחייך - רגע שמשנה את חייו, משום שבבת אחת הוא מבין שאכן יש מקום כזה. שהוא לא חולם. שיש חיים טובים מאלה שהוא חי עכשיו. וגם, כמובן, באותו הרגע הוא גם מבין שהוא חי בגיהינום. ריימונד קארבר.

25/02/2001 | 22:37 | מאת: yoss

מדהים זה בדיוק מה שחשבתי כאשר ההיתי דלוק

27/02/2001 | 00:42 | מאת: טלי וינברגר

אפשר היה לסכם את הקטע הזה במספר מילים: כאב, קושי, התעלות, תובנה ושוב כאב. אלה החיים, הלוא כן? טלי פרידמן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית