שאלה אודות טיפול פסיכולוגי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

13/01/2000 | 15:17 | מאת: ד

שלום רציתי לשאול האם ניתן ומקובל לגשת ולהפגש עם פסיכולוגית באופן שגרתי לא משום שיש בעיה כלשהי מוגדרת, אלא משום חיי היום יום הלוחצים על מנת לדבר עם מישהו ולפרוק מעט לחצים ואולי גם לעשות סדר במחשבות האם אין סכנה שתיווצר תלות במסגרת כזו של מפגשים והאם פסיכולוגים נוטים לקיים כזה סוג של מפגשים שבהם אין בעיה מוגדרת ואין פרק זמן מוגדר לטיפול תודה

14/01/2000 | 18:20 | מאת: אמיר זהר

ל ד' שלום רב ראשית בהחלט ניתן להפגש עם פסיכולוג גם ללא בעיה ספציפית אלא להתארגן יותר מבחינה אישיותית ולפרוק מטענים. עם זאת כדאי לך לברר עם עצמך או בטיפול למה דווקא בזמן זה אתה חש קושי רב יותר המניע אותך ללכת לטיפול. הפחד שאתה מעלה מתלות במטפל עוד לפני תחילת הטיפול, כשלעצמו, יכול להיות נושא נוסף בטיפול שכדאי לברר. כדאי להזכיר שטיפולים רבים הם ללא פרק זמן מוגדר ורק המטופל ידע מתי נכון לו להפסיק את הטיפול. שי קולין

15/01/2000 | 23:00 | מאת: ד

תודה על התשובה שלך אני חש כעת צורך לפנות משום שנכנסתי לשלב מקצועי חדש שבו יש לחצים רבים ואין לי עם מי להתייעץ , למרות שאני נשוי שאלתי הפסיכולוג יכול להיות בתפקיד שאינו מוגדר טיפולית, דהיינו מעין אוזן קשבת שעוזרת לפרוק מתחים ולעשות סדר במחשבות, לאורך זמן, דהיינו לאורך שנים או שמא האינטרקציה עימו צריכה להפסק לאחר שנה שנתיים.? האם יש אנשים שרואים פסיכולוג באופן קבוע במשך למשל עשר שנים? גם אם אין להם בעיה מוגדרת, אלא כדי להרגיש טוב יותר? התלות שאני חושש היא טבעית, שמא אתרגל שהוא האוזן הקשבת וכדי לקבל החלטות בחיים עלי להפגש איתו. אודה לך אם תאמר לי מה דעתך הן בקשר לפרק הזמן- האם אפשרי להפגש למשך שנים רבות והן בקשר לתלות תודה

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית