כאב ראש

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

25/02/2001 | 08:12 | מאת: גק

הנני כבן 45 , אני אדם מאד מאד מתוח , העצבים שלי גורמים לי לתופעות מאד לא נעימות כולל הרגשת "נחיתות" והרגשה של נפילה לכיס אויר , חוסר ריכוז ועוד. אני מטופל מזה 15 שנה ב-lorivan 3 ביום. בעבר היו לי כאבים בראש בנקודות ממוקדות אשר זזו ממקום למקום, בדר"כ לכמה ימים רצופים והיה עובר- בצילום C/T לפני שנתיים לא גילו כל פגם שהוא, גם בבדיקות נוירולוגיות של הרופא לא היו גילויים כל שהם. בשבוע האחרון אני סובל בכאב בראש העליון וזה מפחיד אותי- האם אתה חושב שהדבר בא מהחרדה הרבה שלי , אין לי חוסר שיווי משקל בהליכה על קו ישר בעיניים עצומות, ובהליה לאורך הקו , הכאב חולף כשעה לאחר התרופה אבל חוזר שוב -כבר 5 ימים רצופים. תן לי עיצה או הרגעה בבקשה -מה לעשות , האם לחיות עם זה וזהו, האם זה מסוכן ? למה יש לי הרגשה של נפילה לכיס אויר של 2-3 שניות פעם ביומיים ? דרך אגב , אני מאד פעיל בהליכה יום יומית של כ- 12 ק"מ בהליכה מהירה כדי לפרק מתח . לחץ הדם שלי במנוחה 110/70 דופק 60. אין לי כל מחלות נוספות כולל סוכר . תודה רבה מאד מראש על ההתיחסות והתשובה. גק

25/02/2001 | 08:46 | מאת: רחל

גק שלום לפי דעתי ומניסיוני האישי מה שאתה עובר זה המשך של חויות ילדות שלא היו מוצלחות בתוספת של ביקורת עצימית מאוד חזקה. תרופות למיניהן אכן פותרות את הכאב לזמן מוגבל אבל לא פותרות את הטיפול בשורש הכאב עצמו. לשמחתינו הרפואה האלטרנטיבית כבר מאוד נפוצה כך שכל אחד יכול ללמוד באיזה פלג שבה הוא מוצא את עצמו. מה שאני מציעה הוא שתכך כל קורס שהוא שמעלה את רמת המודעות העצמית שלך כלפי למה אתה מתנהג או מגיב כך למצבים מסויימים ואז תוכל להגיע לבסיס מדוע אתה מבקש לעצמך כאבי ראש כל ככך חזקים. ממה אתה מנסה לברוח? מקווה שקצת עזרתי המון הצלחה. רחל

25/02/2001 | 12:00 | מאת: איציק שובל

מאז ערב ראש השנה ראיתי הרבה דברים מפחידים בטילת של תל אביב לחברים שלי ניקלענו למצב שערבים היקיפו אותנו ובשניה אחת הכל ניהיה שחור שני חברים שלי מול עיני קיבלו מכות עם קרשים וברזלים בכל חלקי גופם כל זה קרה בשניות אני ניסיתי להזעיק עזרה עד שהגיעו מישטרה ואז בא אמבולנס ולקח את שני חברי לבית חולים ברוך השם שניהם בריאים והם חזרו לשיגרת חייהם אבל אני לקחתי את זה קשה מאוד מאוד מאז המקרה לא יכולתי ליראות הרבה מיבזקים וכמה שפחות ליראות חדשות יש לי לחץ חזק בראש ואני לפעמים מרגיש מחנק ויש לי וקום בראש לפעמים אני מרגיש מרחף והרבה לחץ בראש בבקשה תעזרו לי מה אני צריך לעשות בישביל להיפטר מיזה

25/02/2001 | 16:36 | מאת: adi

לאיציק שלום, 1. צריך לבדוק ממה נובע כאב הראש. היום הגישה הרפואית היא, שמה שקורה לנפש משפיע על הגוף, כך שבהחלט ייתכן שכאב הראש והרגשת הריחוף נובעים ממה שראית. דבר ראשון יש לוודא שאין משהו אורגני ובמקביל לזה לבדוק אולי דרור גרין יכול לסייע לך. 2. אתה בהחלט יכול לפנות לפורום שנקרא: הלם קרב. עדי

27/02/2001 | 08:08 | מאת: טלי וינברגר

איציק שלום רב, אתה מתאר תגובה נפשית למצב הלחץ שארע בטיילת. ייתכן ומדובר בתגובת דחק פוסט-טראומתית. למעשה זה כמו "הלם קרב" בצורה מסויימת. בזמן "הקרב", כשחבריך היו במצוקה פעלת למופת ותיפקדת, אולם כעת כשהכל נרגע חוזרים לך ההבזקים וקיימת חרדה. אני ממליצה לך להגיע לטיפול פסיכותרפויטי שבו תוכל לעבד את החוויה הקשה שהיית מעורב בה, ובאיטיות להפחית את סימני החרדה. אשמח לסייע לך למצוא מטפל, באם תרצה בכך. פרטיי נמצאים בכרטיסי האישי, תקליק על שמי. בברכה, טלי פרידמן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית