מחלת דיכאון קשה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

24/02/2001 | 15:24 | מאת: soli

ברצוני לשאול שאלה אימי חולה בדיכאון קשה שמטבטא בשינה מרובה , אי יציאה מהמיטה וחוסר מעש כלשהו. האם כדאי לנסות להוציא אותה מהמיטה בכוח , למשל לטיול רגלי?, או בכוח להעשיק אותה למרות שהיא מתלוננת שאין לה כח והיא בוכה.

24/02/2001 | 16:13 | מאת: ד"ר דרור גרין

שלום סולי, אני בטוח שכוונותיך טובות. אכן, מצבה של אמך נשמע קשה, אך מתיאורך קשה לקבל תיאור מדויק. בת כמה היא? כמה זמן נמשכת התופעה? האם התופעה נובעת ממקרה מסוים? האם היא נמצאת בטיפול? האם מעורבים בני משפחה נוספים בטיפול בה? הרצון שלך לסייע לה ולשפר את מצבה מבורך, אך יש לעשות זאת בזהירות. לא ניתן להוציא בכוח אדם ממיטתו, אלא אם כן הוא אינו שפוי או פוגע בעצמו ובאחרים. אני מציע התייעצות עם איש מקצוע שיבדוק אותה ויציע כיצד ניתן לסייע לה. בברכה, דרור גרין

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית