התמכרות לתרופות הרגעה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

16/12/2005 | 00:43 | מאת: אלמונית

האם התמכרות לתרופות הרגעה היא כמו התמכרות לסמים? ואיך אני יוצאת מזה כך שאוכל להמשיך לחיות ,כי כרגע אני דיי מתה בנפשי ואני דיי בדיכאון , יושבת כל היום בבית ולא מוצאת עבודה, כי לא רוצים לקבל אותי לאף עבודה. ואני יושבת למעשה בחוסר מעש כמעט רוב שעות היום, ומרגישה מאוד מדוכאת, אם זה שחיי לא מתקדמים לשום מקום, וכולם מסביבי מתחתנים ועושים דברים, ואני לא מצליחה לעשות עם עצמי כלום

16/12/2005 | 13:40 | מאת: ד"ר אורנה ראובן-מגריל

שלום אלמונית, את השאלה על התמכרות לתרופות אני מבקשת שתעבירי לפורום פסיכיאטריה, וכדאי גם לציין שם באילו תרופות מדובר, כדי שיוכלו לעזור לך באופן ספציפי. אני רוצה להתייחס לדברים הנוספים שכתבת, על הדיכאון, הבדידות והאכזבה מעצמך. תרופות יכולות מאוד להקל, אבל הן משאירות מספיק "עבודה" בשבילנו - להתחיל להניע תהליך חיובי. בעיני, עדיף לעשות את החשיבה על תהליך כזה עם עוד אדם, חברה קרובה או אדם ממקצוע טיפולי. אני מבינה שאת מאוד מיואשת כרגע, אבל זה באמת יכול להשתנות. המון הצלחה, אורנה ראובן-מגריל

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית