אוננות אצל ילדים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

21/02/2001 | 20:10 | מאת: דבי

שלום רב, אני אם לשתי בנות בנות שבע ושש (וכן לילד בן שלש) לאחרונה גיליתי שבנותי נוהגות לאונן לפני השינה .הבכורה לימדה את אחותה "שיטה שעוזרת להירדם" כדבריה וזה הפטנט שעוזר להן להירדם כדבריהן. שאלתי האם התופעה מעידה על בעיה כלשהיא בגילן של בנותי? וכן כיצד עלי להגיב? והאם כדאי לי להפריד אותן בשינה? חשוב לי לציין שבסה"כ שתי הילדות לא מראות בעיות מיוחדות ביום יום שתיהן תלמידות טובות ומסתדרות היטב מבחינה חברתית. אודה על תשובת מומחה לשאלתי.

21/02/2001 | 23:34 | מאת: ד"ר דרור גרין

דבי יקרה, אוננות אצל ילדים היא תופעה טבעית ומוכרת, ואינה מעידה על בעיה כלשהי. גם לילדים יש תחושות מיניות, ואין כל צורך לדכא אותן. כל עוד האוננות לא הופכת לאובססיבית, אין צורך להתערב, ואפשר להתייחס לכך בטבעיות. בברכה, דרור גרין

22/02/2001 | 00:08 | מאת: ורד

בהמשך לשאלה והתשובה שנתת- גיליתי בימים האחרונים שביתי בת השש מאוננת בעזרת חפצים די הרבה במשך היום, בסלון, בחדרה, האם יש להתייחס לזה? יש לה עוד אח בן שבע וחצי ששאל אותה אם היא רוקדת.. מתי זה נקרא אובססיבי? בנוסף, אני חוששת שבבית הספר ואצל חברות, מבוגרים יירתעו ויגיבו "מאחורי הגב" מה עושים? תודה ורד

22/02/2001 | 12:37 | מאת: רוז

השאלה שלי היא למה קשה לילדות להרדם? ילדים מטבעם הם יצורים מאוד פעילים, וכשאין להם מה לעשות, הם מחפשים. אז צריך לתת להם להקשיב לקלטות, לעסוק בעבודות יוצרות, גם אם זה כרוך בבלאגן ולכלוך,ללכת למיטה עם ספר או שניים. וכשהם מסופקים בדברים האלה, הם לא ימצאו להם דרכים מוזרות להרדם, כי על אף שהתופעה היא טבעית אני חושבת שאין צורך לעודד אותה כלל. בלי להיכנס לפאניקה. דבר נוסף, בגילאים כאלה שכיחה תופעה של תולעים בבטן, אלה יוצאות מפי הטבעת אל איזור הפות, החם, ומטילות את ביצהן בכל הסביבה, וגורמות לגירויים. לבדוק ולטפל, אם יש צורך. והתופעה תעלם בעצמה.

22/02/2001 | 15:31 | מאת: יובל

לרוז שלום רב ! מדוע לא צריך לעודד ? האם יש בזה משהו רע ? כך לומדים להכיר את הגוף, ולדעת מה עושה לנו טוב ונעים. אין בזה שום דבר פסול, כמו שאמרו קודמיי, עד שזה מתבצע בשכיחות רבה. צריך להשתחרר מתפיסות קדומות לגבי מיניות האדם, אוננות זה דבר בריא ומשחרר, ואין צורך להגדיר זאת " דרכים מוזרות " - הרי כמעט כולנו עושים אהבה לפני השינה, בסוף היום, ולא בגלל תולעים אלא בגלל שזה צורך ובגלל שזה - כף יוד יוד פה סופית. כייף. בהצלחה :-)

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית