פסיכולוג שחוצה קוים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

20/02/2001 | 21:56 | מאת: לילי

שלום רב, מזה כשנה שאני בטיפול פסיכולוגי ואני נמצאת היום בשלבי פרידה מבעלי. מזה זמן רב שהמטפל שלי מתבטא בצורה בוטה בשיחותינו, דבר שמערער את האמון שאני חשה לו. ביטויים כמו "לכי תזדייני" הם ביטויים עדינים בהם הוא משתמש. הוא גם מביא אל שיחותינו את בעיותיו האישיות עם זוגתו ולאחרונה אף התבטא במשהו כמו "לא בא לי להזדיין אתה". הוא מחמיא לי ללא הפסק ובאופן חשוד ומכנה אותי "מתוקה שלי" "חמודה שלי" וכו.. ברור לי שמשהו לא תקין, אך איני רוצה להפסיד את הכח והאמון בעצמי שהוא כן מצליח לטעת בי.. אני בדילמה גדולה.. אנא עצתכם/עזרתכם.. תודה..

20/02/2001 | 22:15 | מאת: זיו

אולי פשוט תגידי לו מה מפריע לך ותבקשי אותו להפסיק....... פשוט וקל.. נסי

20/02/2001 | 22:55 | מאת: ד"ר אורן קפלן

לילי שלום תחושתך שמשהו לא תקין נכונה מאוד. במידה ואת מצטטת במדויק את הדברים הקורים בחדר הטיפולים זה בהחלט חמור וחריג. אינני יודע מה מביא את הפסיכולוג לנהוג באופן כזה אבל ההצעה מההודעה הקודמת נראת לי הגיונית, לומר לו את הדברים בצורה ישירה ולברר מדוע הוא מתבטא בצורה הזו. מי יודע, אולי תקבלי תשובה שתישב או תסביר את הדברים. בכל מקרה, ברורה לי ההתלבטות בעיקר על רקע העובדה שאת בתהליך פרידה מבעלך וכנראה שאת נעזרת בטיפול עד כה. אינני רוצה להסיק מסקנות ניחפזות. דברי איתו ובמידה ותרצי לחזור ולשאול, הפורום תמיד פתוח. בברכה ד"ר אורן קפלן

20/02/2001 | 23:22 | מאת: רוז

לעזוב, להחליף אותו, לשלוח אותו לפסיכולוג.

20/02/2001 | 23:44 | מאת: ד"ר אבי פלד

במידה ובאמת הוא מתבטא כך הייתי בספק עם הוא באמת פסיכולוג נראה שהוא עובר כל קוו אתי וטיפולי והדבר מעלה חשש לחוסר מקצועיות ואולי אף שרלטנות לדעתי יש להפסיק את הטיפול אצלו - לשקול חקירה מקצועית או אחרת לגביו

21/02/2001 | 00:54 | מאת: רוז

למה אתה בספק אם הוא פסיכולוג? כבר שמענו על פסיכולוג אחד מאוד מוכר, שאפילו השתתף בסדרת תוכניות טלויזיה, והיה מומחה לעיניני ילדים,ומשפחה. אלא שאחר כך התברר שהוא היה מאווווד מומחה לעיניני ילדים, הוא הואשם בהתעללות מינית בילדים שהובאו לטיפולו. מה לפסיכולוגים אין יצרים? ואין פסיכולוגים פסיכיים? אתה לא חיב לענות , זו היתה שאלה רטורית . :-(

20/02/2001 | 23:50 | מאת: ד"ר דרור גרין

לילי יקרה, הדברים שאת מתארת חמורים וקשים. אינני רוצה לשפוט את הפסיכולוג שלך מבלי להכיר את הקונטקסט שבו נאמרו הדברים. עם זאת, הדוגמאות שציינת בהודעה שלך חורגות מכל כללי האתיקה המקצועית, ודורשים תגובה מיידית. פגיע של פסיכולוג במטופל דומה לפגיעה מינית של הורה בילד. הילד עשוי לחוש שמשהו אינו בסדר, אך חושש לאבד את האמון שלו בסמכות ההורית, שאין לה תחליף. החשש שלך לעזוב את המטפל, ולוותר גם על החלק הטוב שבטיפול, מובן ומוצדק. עם זאת, מובן שאת זקוקה לעזרה, אותה לא תוכלי לקבל מן המטפל שלך. אני מציע לך להתייעץ עם איש מקצוע אחר, שיוכל לראות את הדברים בעין אובייקטיבית, ולייעץ לך בנוגע להמשך הטיפול. אם תרצי עצה מפורטת יותר את יכולה לשלוח לי אימייל. בברכה, דרור גרין

21/02/2001 | 01:19 | מאת: המזועזע

לאחד כזה צריך להגיד שילך בעצמו להז...

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית