פטישיזם

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

14/02/2001 | 13:23 | מאת: בובי

שלום, אבקש לקבל מידע בנוגע לפטישיזם. החבר שלי התוודה לפני כי יש לו משיכה לפריט לבוש כלשהו, (יש לציין כי בשנים האחרונות עבר מס' משברים, ולא היה בחברת בת זוג), נבהלתי וביקשתי שיוועץ בפסיכולוג. הפסיכולוג קבע "נטייה קלה" לפטיש, כלומר הוא נהנה להסתכל על האובייקט, אך אינו זקוק לו על מנת להגיע לסיפוק מיני. (הוא מעולם לא אונן בעזרתו או במחשבה עליו). שאלתי היא: האם עלי לשתף פעולה, וללבוש את אותו פריט (שלא קיים אצלי, אך זה מעולם לא מנע מבן זוגי להמשך אלי)? (הערתי לו מס' פעמים שהוא נועץ מבטים בבחורות בעלות פריט זה, והוא טען שזה לא באופן מודע ומאז הוא מקפיד שלא לעשות כך). והאם יש סטיות נוספות הקשורות בנושא זה שעלי לקחת בחשבון לפני מיסוד יחסינו?

14/02/2001 | 17:13 | מאת: ד"ר דרור גרין

בובי יקרה, יש הבדל בין סטיות מיניות, המוגדרות כך בשל חוסר התאמתן לנורמה המקובלת, לבין נטיות מיניות, שלעתים אין להן כמעט ביטוי בחיי היום יום. לפי תיאורך, הנטייה של בן מינך אינה משפיעה כלל על התנהגותו המינית, ולכן אינני רואה בה בעיה מיוחדת. בין כל שני בני זוג יש תמיד אי-התאמה מסוימת בנטיותיהם המיניות. יחסי מין עשויים להיות מקור לעונג, וגם מוקד של קשר קרוב. יחסי מין מספקים אינם מותנים רק בנטיות האישיות של כל אחד מבני הזוג, אלא ביכולת שלו להתייחס לצרכים של בן הזוג, ולנסות לספק גם אותם. כאשר קיים שיתוף פעולה, ובני הזוג נהנים זה מזה ואינם חוששים לספק את צרכיהם המיניים ההדדיים, נוצר ביניהם קשר עמוק וטוב. על פי התיאור שלך, נטייתו של בן זוגך אינה פוגמת כלל ביחסי המין שלכם. להיפך, הוא מוכן לשתף אתך פעולה ואפילו לרצות אותך ולא להתבונן בפריטי לבוש של בחורות אחרות. אין בכך כל רע, אם תשתפי אתו פעולה ותגרמי לו עונג. באותו אופן גם את רשאית לבקש ממנו לשתף פעולה ולספק את צרכיך, במידה ויש כאלו שחששת לבטא עד כה. שיתוף הפעולה והסיפוק ההדדי אינם מותנים ב'נורמליות' או ב'נטיות', אלא במוכנותם של בני הזוג לגרום זה לזה עונג. יש כאלו שסולדים, למשל, ממין אוראלי, בשעה שאצל אחרים זו פעולה פשוטה ומקובלת. אינני רואה כל סיבה לחשש, כל זמן שהקשר ביניכם טוב ואתם מסוגלים לשתף זה את זו גם בצרכים המיניים שלכם. בברכה, דרור גרין

17/02/2001 | 11:13 | מאת: ד"ר אבי פלד

מסכים

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית