סוגי טיפול ומטפלים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

11/02/2001 | 23:54 | מאת: מיכל

במקומות שונים בתשובותכם אתם מפנים לסוגי טיפולים שונים: טיפול התנהגותי, טיפול פסיכוטרפי וכו' כיצד אנו, הנזקקים לטיפול יכולים לבחור את המטפל, איך יודעים מי מטפל איך? במכבי יש המון המון מטפלים ופסיכולוגיים, איך אדע מי מהם מתאים לי? תודה

12/02/2001 | 01:38 | מאת: ד"ר דרור גרין

מיכל יקרה, השאלה שלך חשובה ביותר. אכן, הידע של מי שנזקק לטיפול נפשי מועט ביותר, וקשה לדעת למי לפנות. אם תקראי את ההודעות הקודמות כאן, תוכלי ללמוד משהו על סוגי הטיפול השונים. כאשר את פונה למטפל, את רשאית לשאול אותו מהי הגישה הטיפולית שלו, ולבדוק איתו האם גישתו מתאימה לצרכייך. זה יכול להיות תהליך ארוך ומייגע, למצוא את המטפל המתאים, אבל זה עדיף על פני בחירה עיוורת. אם תזדקקי למידע מדויק יותר, או אם יש לך שאלה מסוימת לשאול, אשמח להשיב לך. בברכה, דרור גרין

12/02/2001 | 15:02 | מאת: מיכל

כל כך הרבה שאלות יש לי, הלוואי וידעתי לנסח אותן במילים ראשית, מנסיוני, כאשר נזקקתי לטיפול (לאחר משבר שעברתי) הייתי במצב כה שפוף עד כי לא ממש יכולתי לשפוט מה הגישה אשר תתאים לי. בקושי ידעתי איזה קפה וכמה סוכר (אם בכלל) אני שותה. גם במצבים אחרים, קיצוניים פחות, נראה לי שיש קושי לבחון את הגישה מול הצורך. במילים פשוטות - איך עושים את זה בפועל? דפדפתי בהודעות הקודמות. הבנתי שיש כל מיני גישות. אך מה מאפיין כל גישה. איך אוכל לדעת מי מהן תתאים לי? מה הצורך שלי? אני יודעת מה הקושי שלי, אך איך אוכל לדעת מי מהם יכול לעזור לי??? האם עדיף מטפל צעיר ונמרץ? או אולי מנוסה אך אולי שחוק? באיזה מן הגישות הסיכוי הרב ביותר להצלחה מהירה ולאורך זמן? האם יש בידי בכלל את הכלים להתאים לעצמי גישה? זה הרבה יותר מופשט ומורכב ממדידת זוג נעליים וידיעה ברורה האם הוא נוח או לא. לצערי זה גם הרבה יותר חשוב

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית