דר קפלן-שאלה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

09/02/2001 | 21:40 | מאת: אילנית

יש לי בעיה אשר מטרידה אותי, אני כמעט לא מסוגלת לבכות,ועוצרת את עצמי כל זמן שאני מרגישה רצון לבכות. אני גם לא יכולה לסבול כאש אחד מילדיי בוכה. אני לא זוכרת כלום מלפני גיל 8 אני בת 36 אך גם כאשר הייתי בת 20 לא זכרתי.

10/02/2001 | 23:13 | מאת: ד"ר אורן קפלן

אילנית שלום הבכי אינו בהכרח אידיאל חיובי ולהפך, אינו בהכרח מיטרד שלילי. את הכל חשוב לשים בקונטקסט הנכון. תיאוריך מכוונים לכך שאת כנראה מוטרדת ממשהו והתייחסותך לבכי מהווה בעיניך סוג של סימפטום או דוגמא לבעיה. כך גם הזכרונות שנעלמו מלפני גיל 8. אינני יכול להגיב לבעייתך, כי למעשה לא אמרת אותה. הצגת מספר תופעות שמפריעות לך אך אלו אינם כללים אוניברסליים שבעקבותיהם ניתן באמת לראות בעיה מטרידה. יתכן שגם את מבולבלת ולא יודעת לשים בדיוק את האצבע היכן הבעיה שמטרידה אותך וכיצד להגדיר אותה. בכל זאת אומר לך דבר אחד בנושא הבכי. בעיקרון אם את לא מסוגלת לבכות כנראה שבנקודה מסויימת בחייך היה חשוב שתוכלי לשלוט בבכי ולמנוע אותו. יתכן ואת כבר אינך מודעת או זוכרת את זה, אך הבכי, שהוא התגובה האנושית הראשונית והטבעית ביותר, היה צריך להיעצר לטובתך באותו זמן מסויים. אבל אנשים גדלים, מתבגרים, משתנים, ודברים שהיו טובים לעבר אינם בהכרח טובים להווה. אולי כיום זה עוצר אותך או מטריד אותך, או מייצג משהו מטריד. כפי שאת רואה, יש כאן הרבה דברים ששווים בירור רציני ואני ממליץ לך לפנות ולהיעזר בבעיה שמטרידה אותך (מאחורי הבכי שאינו) במסגרת טיפולית. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית