תרופה נגד דיכאון

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

06/02/2001 | 17:29 | מאת: ד

שלום הייתי רוצה להפנות את שאלה זו אל פסיכיאטר או פסיכולוג קליני: חבר קרוב שלי נמצא בתקופה האחרונה בדיכאון חמור שמטבטא בהסתגרות בתוך חדר, המון רגשות אשם וכעס על עצמו על הוריו ומן אמירה שכל העולם כועס עליו. אני בקשר עם האמא שמספרת על בכי ללא הפסקה ואפילו מחשבות אובדניות לדבריה,דבר שאותו אדם מכחיש, דוגמא: הוא התקשר אליה להגיד תודה על הכל ואף בקש את רכבה כדי לנסוע לים. חבר זה בן25 סטודנט באוניברסיטה מוגדר נורמלי לחלוטין ללא כל הבחנה קודמת או מצב דומה לעכשיו. כתוצאה מן המצב לקחה אותו אמו לפסיכיאטר אשר אבחן דיכאון זה כדיכאון קליני (נתן לו כדורים אנטי דכאוניים, לא יודע בדיוק את השם אך לא פרוזק זה בטוח.) שבאופן אישי קשה היה לי לקבל זאת למרות שלפי האפיונים ולפי הספר או התאוריה באמת התנהגותו וגם מצב הגופני שבו הוא נמצא תואמים להגדרה דיכאון קליני מצב גופני מתבטא בעייפות גדולה לדבריו :"אני מרגיש שאני הולך להתמוטט": עד כאן פחות או יותר הרקע, יש עוד פרטים אך לא אלעה בכולם. השאלה שאני שואל כאן ומטרידה אותי במיוחד היא האם טיפול תרופתי כאן מתאים ולא יכול לגרום נזק בלתי הפיך? וזה אולי אפשר למנוע ע"י תמיכה בטיפול פסיכו טראפי ללא תרופות, למרות שאותו אדם מטופל במקביל כבר כחצי שנה בטיפול נפשי אצל פסיכולוג, אני אישית מאד מוטרד מהתרופות ובמיוחד מתופעות הלוואי אולי אפילו דימוי עצמי או חרדה של אותו חבר עקב הטיפול התרופתי. והאם יש באמת תופעות לוואי שוב אני מסכיר שאיני יודע את שם התרופה במדוייק תודה רבה

06/02/2001 | 18:49 | מאת: ד"ר אבי פלד

הסטיגמה של טיפול פסיכיאטרי היא גדולה - אתה בעצמך מציין שטיפול בשיחות לא עזר - והוא גם לא יעזור - תרופות יוציעו אותו מהדיכאון תוך 2-6 שבועות - אי נטילת תרופות עלולה לגרום להחמרה חשיבה אובדנית וסכנת חיים - כל הדיבורים על התמכרות לתרופות פסיכיאטריות ונזק שהם עושים זה קישקוש - כדאי שיטפל בעצמו כמו שצריך ומהר בהצלחה ועל תעשו שטויות ראה גם כתבה באתר http://www.voices.co.il/nb/meds.htm

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית