פחד

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

02/02/2001 | 06:59 | מאת: הילה גרשון

שלום רוית נסן יש לי תינוקת בת 4 חודשים בסך הכל היא מאד חייכנית וצוחקת ,במשך רוב היום אך מידי פעם כשהיא משחקת עם בובה או אובייקט כלשהו היא לפתע אוחזת אותו בחוזקה ומתחילה לצעוק ולא משחררת ,או שהיא פשוט סוגרת אגרופים ומקרבת לפה או לעבר החזה וממש בוכה , לי זה נראה כמו בהלה או פחד ,ממה זה נובע?????? היא גם מאד רגישה לרעשים למרות שבבית רוב היום הרדיו עובד או שיש מוסיקה היא קופצת מכל דבר אם זה פתאום מתעטשים , או ממשאית או אופנוע חולף בכביש ואנחנו מבלות הרבה בחוץ וסביב אנשים מדוע זה קורה????? תודה מראש עך תשובתך הילה

02/02/2001 | 08:49 | מאת: רוית ניסן

הילה שלום. לפעמים יש תינוקות עם רגישות מוגברת לכל מיני דברים וגירויים סביבתיים. כאשר מזהים את זה- חשוב לקחת את זה בחשבון, בסבלנות רבה. הדרך להתמודד היא ע"י הסברים- אם אפשר לפני הרעש או השינוי, ואם לא אז אחרי: "עכשיו עבר אופנוע. הוא עושה רעש חזק ולא נעים. את קצת פוחדת מן הרעש, אבל אני פה כדי לשמור עלייך". כשהיא תשמע את הקול הרגוע שלך, הנלווה לרעש- היא תרגע ובעתיד גם אני מקווה שתפנים את ההרגעה לצד הגירוי המלחיץ. דרך זו עשוייה להועיל בתנאי שכל השאר תקין ובסדר (האכילה, השינה בלילה, מצב הרוח הכללי). אם יש בעייה באחד מן התחומים הללו- חזרי אלי וננסה להבין ביחד. בברכה. רוית.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית