אחות בדיכאון

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

31/01/2001 | 22:29 | מאת: רוית

אחותי שרויה בשנים האחרונות במצבי רוח דיכאוניים בחומרה משתנה, לאורך כל השנים אינה מוכנה להיפתח בפני,ובטח שלא להקשיב ולנסות לקבל עזרה ,ברצוני לדעת כיצד ניתן לתפוס קצה חוט,ולשחרר את החומה שבנתה סביבה וכיצד אפשר לעזור לה.

01/02/2001 | 19:36 | מאת: טלי וינברגר

רוית שלום רב, במכתבך חסרים פרטים רבים: בת כמה אחותך? מה היא עושה בחיי היומיום? מה זה אומר "מצבים דיכאוניים", כיצד מצבים אלו באים לידי ביטוי? כל כמה זמן הם מופיעים? מה הקשר ביניכן? באופן עקרוני, אדם שאינו מעוניין בטיפול, אין אפשרות להכריחו. אם יש סכנה לחייו או לסביבתו, אז ניתן לכפות טיפול, אישפוז או כל דבר אחר. אך לא נראה לי שזה המצב של אחותך, כפי שתיארת. כשתוסיפי פרטים נוספים, אשמח להמשיך ולייעץ. בברכה, טלי פרידמן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית