כדורים נגד דיכאון- גמילה מהם

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

29/01/2001 | 23:52 | מאת: אנונימית

שלום רב אני לוקחת קרוב לשלוש שנים כדורים נגד דיכאון מכל הסוגים ללא מרשם רופא וללא פיקוח. לפני שלושה חודשים החלטתי להיגמל ואכן היה כך. האם אפשרי להיגמל מזה לבד? יש רגעים שאני מרגישה שאני צריכה כדור, אך אני מתגברת על זה. ואני לא רוצה פסיכולוג או פסיכיאטר- הייתי שם לא עבד. תודה מראש אנונימית

30/01/2001 | 00:02 | מאת: שגית

נראה לי שכל מנהלי הפורום עכשיו יכעסו על שלא היית תחת פיקוח רפואי. איך בכלל נתנו לך את הכדורים. בקופ"ח עושים בעיות. לפי מיטב ידיעתי ההפסקה היא הדרגתית. בהצלחה

30/01/2001 | 11:03 | מאת: ד"ר אורן קפלן

אנונימית שלום אנחנו לא עוסקים בחינוך ולכן אין פה שאלה אם מנהלי הפורום יכעסו או לא (כפי ששגית כותבת). אדם מבוגר לוקח החלטות בהתאם לשיקול דעתו. אני מתאר לעצמי שלא פנית כדי לשמוע את דעתנו על לקיחת תרופות ללא פיקוח רפואי, הרי התשובה ברורה מראש. אני בטוח שנעזרת בכדורים, אבל אני לא בטוח שנעזרת בהם באופן שאת חושבת. ללקיחת כדור יש גם אפקט "אשליה". אחוז ניכר מאפקט תרופות נובע מנכונות פסיכולוגית לקחת את הכדור ולהאמין שהוא יעיל. זה נכון כמובן גם להיפך, כלומר, התנגדות וחוסר אמונה בשיפור המצב גורמים להאטה בשיפור. אנשים שקיבלו כדור דמי נגד כאב ראש ציינו ב 70% מהמקרים שכאב הראש חלף למרות שהכדור היה שקול לכוס מים. אינני יודע איזה כדורים לקחת אבל בעיקרון כדורים נגד דיכאון מהדור החדש אינם ממכרים ולכן אין גם תסמונת גמילה. רצונך לקחת כדור הוא חלק מאפקט האשליה עליו דיברתי קודם, ולא ביטוי לגמילה. לכן מה שחשוב הוא שאת מרגישה כעת יותר טוב. אני מציע בכל זאת שאם בעתיד תרגישי שוב צורך בטיפול, כדאי לפנות לגורם מקצועי, זה בוודאי ישפר את מהירות ויעילות הטיפול. במידה ולא נעזרת בעבר זה לא אומר שאינך יכולה להיעזר כלל, פשוט פני למישהו אחר עליו את יותר סומכת. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית