תינוק הסטרי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

29/01/2001 | 11:08 | מאת: שלי

איך אפשר להרגיע תינוק בן חודש שכל הזמן בוכה ונראה בהסטריה ובפניקה? האם זה קשור לארועים שעבר ברחם ומה זה אומר לגבי העתיד?

29/01/2001 | 14:50 | מאת: רוית ניסן

שלי שלום. ממעט הנתונים שכתבת קצת קשה ואף לא אחראי לענות לך. האם את מוכנה לספר קצת יותר פרטים על ההריון, הלידה, תחילת הקשר ביניכם. האם מהתחלה בכה? האם הייתם אצל רופא ילדים? (יתכן ומדובר בגזים). כיצד הוא ניזון- יונק או שותה תחליפים? וכיצד את מנסה להרגיעו? אין ספק שבכי של תינוק כל כך קטן מעורר חרדה ותיסכול. חשוב שתנסי להעזר במישהו קרוב עליו את סומכת בכדי לנסות ולהרגע בחברתו של תינוקך. האם יש לך במי להעזר? (סבתא, חברה טובה, בן זוג וכד'). חזרי אלינו עם הפרטים הנוספים- וננסה לעזור לך כמיטב יכולתנו. בברכה. רוית.

29/01/2001 | 15:38 | מאת: יעל

שלום שלי, מנסיון, להכניס לאמבטיה חמה, ולנענע במים עד שירגע, לא חיבים לרחוץ עם סבון, רק מים חמימים. עד שירגע אחר כך הוא ישחק במים בעצמו, להפוך על הבטן (תוך תמיכת הראש) ולתת לו לבעוט במים זה מועיל . לפעמים צריך לעשות את זה כמה פעמים, ביום, ואל תדאגי תשמרי על איפוק, ושלא תיכנסי בעצמך להיסטריה , כי הוא קולט את זה , ומוסיף על שלו.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית