סכיזופרניה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

28/01/2001 | 22:11 | מאת: לימור

האם אדם יכול לסבול מסכיזופרניה ולהצליח להסתיר את סימני המחלה? הכוונה היא למצב שבו הוא מאד סובל בפנים אבל מקפיד לא להחצין את ה"מוזרות". אדם זה מקבל תרופה אנטי-דיכאונית בלבד.

28/01/2001 | 22:15 | מאת: לימור

האם צמצום במעורבות בחיים ובתפקוד עשויים לסייע להצלחתו בהסתרה? (הוא לא נמצא במסגרת ונמנע מקשרים חברתיים, אבל משפחתו אינה מבחינה בסימנים חשודים והוא נתפש כ"ביישן" בלבד.

28/01/2001 | 22:27 | מאת: ד"ר אורן קפלן

לימור שלום הייתי נזהר מאוד באבחון סכיזופרניה, או כל בעיה אחרת, על סמך נתונים כאלה. ניתן לאבחן אדם רק על סמך היכרות אישית עימו. סימפטומים מסויימים יכולים לעורר השערות לכאן או לכאן, אבל במקרה שאת מתארת אני לא חושב שרצוי לנסות ולהמר במה מדובר. אם תתארי מה מטריד אותך בסיפור הזה יהיה אפשר אולי לעזור ולכוון אותך בצורה מתאימה. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית