בעיה ניורולוגית?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

28/01/2001 | 22:02 | מאת: יוספה

לקרובת משפחה שלי יש תופעות מוזרות של "טיקים" הכוללים נענוע חזק של הראש, כיווץ חצי-רצוני של שרירים באברים שונים המתבטא ב"קפיצות" פתאומיות ומצמוץ. היא מאד לחוצה והדבר נמשך שנים רבות. רציתי לדעת אם בעיה זו יכולה להיות נפשית או שהיא מרמזת יותר בכיוון ניורולוגי. תודה מראש.

28/01/2001 | 22:09 | מאת: ד"ר אורן קפלן

יוספה שלום אי אפשר לדעת, דרוש אבחון מדוייק של הבעיה. האם את יודעת מתי החלה הבעיה או מה גרם לה להתחיל? במידה וקיים גורם כזה יתכן ויש גורם נפשי. בכל מקרה כדאי לפנות לנוירולוג. לעיתים זה צרוף של גורמים נוירולוגיים ונפשיים. תופעות של טיקים ניתן פעמים רבות להפחית בעזרת טיפול תרופתי וגם באמצעות טיפול פסיכולוגי התנהגותי, אבל, כאמור, צריך קודם כל לעשות אבחון מדוייק. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית