גם אני בעניין חרדה...

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

28/01/2001 | 17:31 | מאת: מיכל

אני בחורה כבת 22, לפני שנתיים בערך נכנסתי לחרדה עקב מערכת יחסים עם בחור. הצלחתי לצאת מכך בכוחות עצמי בעזרת עבודה חדשה ושינוי מקום מגורי ואף התחלתי במקביל ללכת לטיפול פסיכולוגי. לאחר כשנה הפסקתי אותו בהרגשה שאין זה מוביל לדבר. בסוף אותה שנה התחלתי לצאת עם בחור נוסף- הפעם, שוב נכנסתי לחרדה ועימי כל המשפחה שידעה על המקרה הקודם... (זה הוסיף על כך שאחי הגדול אף הוא נפטרבפיתאומיות במשך השנה) לא נותר לי שום עוגן מכיוון שגם אבי סובל מחרדות והדבר עירער את כל המשפחה כשהפעם לא יכולתי לקום ולעזוב מחדש. ההרגשה של החוסר אונים - משכה אותי להתייעץ בפסיכיאטר, קרוב המשפחה, שנתן לי טיפול בסרוקסט. מאז עבר חודש,נפרדתי מהחבר, וחזרתי לחיים רגילים (המשבר ארך כ-3 שבועות, בהן תיפקדתי לסירוגין...), האם יתכן שהסרוקסט השפיע כל כך מהר? מה ההבדל בין משבר לחרדה? עלי לציין שקודם לכן השתמשתי ב"דיאנה" ואז גילו שיש לי שיבוש הרמונלי, האם זה השפיע? כיצד אוכל לצאת ממעגל החשש מפני חרדות, החשש שמא זה יקרה שוב... אני כרגע מטפלת בעצמי- כדי לחוש את שמחת החיים מחדש במלואה, אני לוקחת ברזל שגילו שהוא מאוד נמוך אצלי, משתדלת לאכול ארוחות מזינות ולשתות במשך היום, ולהתעמל לפחות 4 פעמים בשבוע במשך 45 ד"ק. תודה...

28/01/2001 | 21:53 | מאת: ד"ר אורן קפלן

מיכל שלום בנושא התרופות תוכלי להתייעץ עם ד"ר פלד כאן בפורום. אנא קראי את תשובתי לדניאלה בהודעה הסמוכה. אני חושב שהדברים תואמים גם את התופעות שאת מתארת. בכל מקרה, הייתי ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי, הן כדי לטפל בחרדות ובמניעתן והן כדי לעבד את מערכות הקשרים והאירועים אותם את מזכירה. לשאלתך, משבר הוא אירוע ואילו חרדה זאת תחושה נפשית. חרדה יכולה להתעורר בעקבות משבר כיוון שמשבר יוצר מצבי חוסר וודאות שהוא הבסיס הראשוני ביותר לחרדה. לעיתים החזרת היציבות גורמת להפסקת החרדה. יתכן והסרוקסט עזר גם בטווח הקצר אך כנראה שהיו גורמים נוספים שעזרו לך להתארגן ולחזור לתפקוד. כאמור, לאור העובדה שמדובר במצבי חרדה שחזרו על עצמם אני מציע לך לפנות לטפול ולמנוע גם את החשש עליו את כותבת מפני התקף החרדה הבא. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית