לא מצליח להשלים עם פרידה!!!

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

28/01/2001 | 16:17 | מאת: RAN.Z

אחה"צ טובים, מזה כמס' חודשים אני פרוד מבת זוג מקסימה ואוהבת. היתה לנו מערכת יחסים נפלאה אך כתוצאה ממשבר שלי לא הצלחתי להעניק לה, היתה תקופה קשה נפרדו וחזרנו ושוב נפרדו ותמיד זה היה מצידה.לא יכולתי להעניק לה, בנוסף פחדתי ואני עדיין פוחד ממחוייבות אך יחד עם זאת אני מאוד אוהב אותה ולא מוכן להשלים עם הפרידה! אני מאמין בקשר ויודע שגם היא האמינה בו? ( ומקווה שעדין מאמינה ולא מאוחר מידי), מה עושים ואך מוצאים את הדרך חזרה? אני יודע שהרבה תלוי בי , מה גורם לי לפחד? אנא עזרו לי להחזירה אליי, אני אומלל בלעדיה, לא יכול להשלים עם הגזרה. אם אדע שאיחרתי את הרכבת חיי יהפכו לסיוט לא אסלח לעצמי לעולם על שנתתי לאהבת חיי לחמוק ממני. סביר להניח שאני זקוק לפסיכולוג, אך אני לא מעוניין בשלב זה. תודה מראש RAN.Z

28/01/2001 | 17:20 | מאת: RAN.Z

האם זה יהיה נכון להציע לה נישואים או שזה אוליי ירתיע אותה? אני יודע שיש לה מחזרים אוליי היא תדחה אותי? ממתין לתשובתכם רן זהר

28/01/2001 | 17:43 | מאת: מיכל

רן, מדוע אתה מסרב לטיפול פסיכולוגי? הדבר רק יעזור לך, להכיר יותר את עצמך, כוחותיך, חסרונותיך ובוודאי ישפר את המערכת הזוגית בינכם. לא תצטרך לחשוש יותר. יש משהו שיעזור לך רק להיות קרוב יותר לאהבת חייך ובוודאי יגרום לשניכם אושר. מלבד זאת... אנימקווה שאתה זוכר שעצה של אדם- היא בגדר עצה בלבד ובכוחותיך אתה, לשנות את חייך! סתם מנסה להבין...

28/01/2001 | 21:33 | מאת: שלמה

רן ידידי, לך לטיפול פסיכולוגי, תאמין לי לא מתים מזה. אם אתה כל כך אוהב אותה זה לא שווה אתה זה??? שלמה

28/01/2001 | 22:00 | מאת: ד"ר אורן קפלן

רן שלום מצד אחד אתה מספר עד כמה אתה רוצה שוב בקשר עם חברתך אבל מצד שני, עדיין מספר שנרתע ממחוייבות. זוהי התלבטות לא פשוטה. אתה שואל האם להציע לה חתונה, אבל חתונה כידוע היא התחייבות רצינית וארוכת טווח ואין טעם להציע משהו שאינך מסוגל לעמוד בו. אינני מבין מדבריך מה המצב ביניכם כיום, האם אתם בקשר כלשהו והאם אתם מדברים על הדברים. אחת ההצעות שהייתי נותן לך היא להציע לבת זוגתך שתפנו ביחד לייעוץ זוגי ותקבלו עזרה מאדם מקצועי וניטראלי כיצד לחזור וכיצד לתכנן את העתיד בצורה שבאמת תתאים לשניכם. בסך הכל, אם אתם מעוניינים זה בזה, ועברתם פרידה כואבת, אז שניכם מבינים שמשהו לא היה תקין. חזרה ללא הבנה מה נשבר ולמה, עלולה להחזיר אתכם במהירות לאותו מקום בו הייתם בערב הפרידה. פניה כזו לייעוץ זוגי לא דורשת מחוייבות או התחייבות, בקשו להגיע לפגישה ותראו מה יקרה. מה דעתך? בברכה ד"ר אורן קפלן

29/01/2001 | 11:33 | מאת: ד"ר דרור גרין

רן יקר, גם אני מאמין, שהצעתו של ד"ר אורן קפלן בנוגע לטיפול זוגי עשוייה לסייע לשניכם לחדש ולשפר את הקשר ביניכם. עם זאת, נראה לי שלשם כך עליך לעבור שלב נוסף, בינך לבין עצמך. כפי שתיארת את הדברים, הקושי אינו נובע מהפרידה מבת-זוגך האוהבת, אלא מן היכולת שלך למחויבות וליחסים הדדיים. גם הדרך שבה הצגת את הקושי מצביעה על הבעיה. אתה מציג שתי אפשרויות קיצוניות: עזיבה שלך (כפי שאכן עשית) או הצעת נישואין. לכאורה מדובר כאן בלקיחת אחריות, אבל בעצם שתי האפשרויות מציגות פעולה חד-צדדית, שאינה נעשית בשיתוף עם הצד השני. נטילת אחריות בקשר הזוגי מתבססת על תהליך מתמשך של יצירת אמון והתמודדות עם תגובותיו של הצד השני. גם החשש שלך מטיפול נפשי מוצג באותו האופן. מצד אחד אתה מצהיר על התנגדותך לטיפול כזה, ומצד שני פנית אלינו כאן כדי לקבל עצה ממומחים לטיפול נפשי. העצות שלנו אינן תחליף לטיפול מקצועי, והאחריות על מעשיך מוטלת אך ורק עליך. אם אתה אכן מעוניין בסיוע מקצועי, כדאי שתפנה לאיש מקצוע שיסייע לך להבין ולהגדיר את קשייך במערכת הזוגית. אינני יודע אם ניתן להציל ולשקם את המערכת הזוגית שממנה יצאת. אבל אם ברצונך לנסות ולשקם אותה, ולמנוע קשיים דומים במערכות יחסים אחרות שתקיים אולי בעתיד, כדאי שתחילה תבדוק בינך לבינך, גם באמצעות עזרה מקצועית, את היכולת הפנימית שלך לניהול קשר זוגי. בברכה, דרור גרין

29/01/2001 | 11:49 | מאת: אילנית

רן שלום, קראתי את דבריך ונדהמתי מהדמיון של מערכת היחסים שלך לשלי.הייתי בטוחה ששורות אלו נכתבו ע"י בן זוגי לשעבר.גם לי היתה מערכת יחסים כזו שבסופה נפרדנו ביוזמתי למרות אהבתי העזה אליו.מדבריך נראה שאתה מבולבל ולא בדיוק יודעה מה אתה רוצה. אם אתה מאמין בקשר אבל אתה פוחד, ישנן דרכים לפתור את הבעיה.ניתן ללכת ליעוץ זוגי שבעזרתו תוכלו לעלות על דרך המלך ואם הטיפול לא יצליח סימן שלא נועדתם להיות יחד.לי לא היתה את האפשרות ללכת ליעוץ זוגי כיוון שבן הזוג לא היה מעוניין. תחשוב טוב מה אתה רוצה ותדע מה לעשות!רק שלא יהיה מאוחר מידי..... אני יכולה להעיד על עצמי שלמרות שאני עדיין אוהבת היום אני פוחדת לחדש את הקשר ואני מעדיפה לא לשמוע מבן זוגי על מנת שאוכל להמשיך הלאה. נפתחו דלתות בפני ואין לי כל כוונה שהוא יעמוד בדרכי - הוא עדיין לא החליט מה הוא רוצה. אם החלטת ואתה יודע זאת אהבת חייך אל תאבד זמן יקר ומניסיון אישי אל תציע לה נישואים כי זה רק ירתיע, קודם תשקמו את היחסים בניכם. אם אתה מעוניין שאייעץ לך תשאיר מס' טלפון או אי מייל ואחזור אליך. בהצלחה אילנית

29/01/2001 | 18:59 | מאת: בבבבב

קודם לשקם את מערכת היחסים ???????????????????????...

30/01/2001 | 09:44 | מאת: RAN.Z

אילנית שלום, הייתי מעוניין לשוחח איתך, אנא תכתבי לי לאי מייל יום נעים רן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית